U Srpcu otvoren Gastro fest "Bardača 2015"

Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić danas je na Bardači, poznatom prirodnom rezervatu i krajiškom izletištu, u prisustvu brojnih gostiju i više hiljada pojetilaca iz gotovo cijele Republike Srpske, otvorio tradicionalnu turističko-privrednu manifestaciju „Gastro fest Bardača 2015“.

Republika Srpska 06.09.2015 | 17:28
U Srpcu otvoren Gastro fest "Bardača 2015"

Ova manifestacija koja se održava jedanaesti put zaredom opravdala je svoje postojanje, jer je, po riječima načelnika Ćirića, posvećena ovdašnjim brendovima – proizvodnji pilića i ribe, po čemu je opština Srbac poznata na svim prostorima bivše Jugoslavije.

Ova manifestacija umnogome je doprinjela razvoju i afirmaciji turističkih potencijala, što potvrđuje dolazak sve većeg broja turista, a u odnosu na prošlu godinu broj dolazaka je udvostručen – kazao je načelnik Drago Ćirić.

Mogućnosti iskorištavanja prirodnih resursa, posebno u oblasti proizvodnje hrane i turizma, prevazilaze lokalne i republičke okvire, pa će ova privredno-turistička manifestacija od naredne godine imati republički značaj – obećao je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, koji je takođe prisustvovao otvaranju Gastro festa na Bardači kod Srpca.

Svečanosti je prisustvovala i delegacija bratske opštine Novogrodjec iz Poljske, kao i pripadnici poljskog bataljona iz sastava EUFOR-a.

Na manifestaciji je prisutno tridesetak firmi, zanatskih radnji i individualnih proizvođača, koji su predstavili svoje proizvode od kućne radinosti do proizvoda od voća i povrća, ribe i piletine.

Četrdeset učesnika nadmeće se u pripremanju ribljeg paprikaša, a trideset će pripremiti specijalitete od pilećeg mesa. Najbolji će dobiti vrijedne nagrade organizatora, srbačke Turističke organizacije.

 

Zanimljivo će biti i takmičenje u ispijanju piva, kao i narodnim disciplinama - navlačenju konopca i trčanju u vrećama, a u kulturnom dijelu posjetiocima se predstavilo Kulturno-umjetničko društvo „Mladost“ iz Razboja. 

Direktorica Turističke organizacije Srbac Radisava Šuščević izrazila je zadovoljstvo posjetom, ali i brojem ekipa koje se takmiče u pripremanju ribljeg paprikaša i specijaliteta od piletine.

(Autor: Savo Keser)

Komentari / 0

Ostavite komentar