Азиланти у Њемачкој: "Данке Дојчланд"

Око 7.000 избеглица је из Мађарске преко Аустрије стигло у Немачку, углавном, на железничку станицу у Минхену и они ће што је могуће брже бити расподељени по немачким покрајинама, јавили су ноћас немачки медији, наводећи да би овај случај требало да буде изузетак.

Свијет 06.09.2015 | 14:17
Азиланти у Њемачкој: "Данке Дојчланд"

"Долазак у обећану земљу", "данке Дојчланд" и "поштовање", чули су се од избеглица који су, пре свега, из Сирије кренули ка Немачкој, преносе ноћас немачки медији.

Медији још указују да је овај договор канцелара Ангеле Меркел са представницима Мађарске и Аустрије о давању дозволе за улазак избеглицама наишао на критику у редовима баварске Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ), "сестринске" партије њене свенемачке Хришћанско-демократске уније, уз оцену да је то погрешан сигнал.

Из редова ЦСУ речено је да дозволу да се избеглицама дозволи улазак у Немачку Меркелова није договорила са немачким покрајинама, преносе медији.

Како су јавили немачки медији, немачке покрајине најавиле су спремност за пријем људи, у зависности од својих капацитета.

Када је реч о избеглицама које иду у правцу истока Немачке, медији јављају да је возом из Мађарске у Залфелд у Тирингији стигло 569 особа, међу којима је било и 21 дете млађе од две године и да је половина њих већ кренула ка Дрездену.

Четвртина од 569 избеглица иде у град Халберштат, а друга четвртина у тирингијско место Хермздорф.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Абу Ханс-Мüллер

06.09.2015 12:38

Могу сада скупа са Хрватима да запевају данке Дојчланд. Само ме страх да овај пут Лужички Срби не плате главом.

ОДГОВОРИТЕ