Azilanti u Njemačkoj: "Danke Dojčland"

Oko 7.000 izbeglica je iz Mađarske preko Austrije stiglo u Nemačku, uglavnom, na železničku stanicu u Minhenu i oni će što je moguće brže biti raspodeljeni po nemačkim pokrajinama, javili su noćas nemački mediji, navodeći da bi ovaj slučaj trebalo da bude izuzetak.

Svijet 06.09.2015 | 14:17
Azilanti u Njemačkoj: "Danke Dojčland"

"Dolazak u obećanu zemlju", "danke Dojčland" i "poštovanje", čuli su se od izbeglica koji su, pre svega, iz Sirije krenuli ka Nemačkoj, prenose noćas nemački mediji.

Mediji još ukazuju da je ovaj dogovor kancelara Angele Merkel sa predstavnicima Mađarske i Austrije o davanju dozvole za ulazak izbeglicama naišao na kritiku u redovima bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), "sestrinske" partije njene svenemačke Hrišćansko-demokratske unije, uz ocenu da je to pogrešan signal.

Iz redova CSU rečeno je da dozvolu da se izbeglicama dozvoli ulazak u Nemačku Merkelova nije dogovorila sa nemačkim pokrajinama, prenose mediji.

Kako su javili nemački mediji, nemačke pokrajine najavile su spremnost za prijem ljudi, u zavisnosti od svojih kapaciteta.

Kada je reč o izbeglicama koje idu u pravcu istoka Nemačke, mediji javljaju da je vozom iz Mađarske u Zalfeld u Tiringiji stiglo 569 osoba, među kojima je bilo i 21 dete mlađe od dve godine i da je polovina njih već krenula ka Drezdenu.

Četvrtina od 569 izbeglica ide u grad Halberštat, a druga četvrtina u tiringijsko mesto Hermzdorf.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Abu Hans-Müller

06.09.2015 12:38

Mogu sada skupa sa Hrvatima da zapevaju danke Dojčland. Samo me strah da ovaj put Lužički Srbi ne plate glavom.

ODGOVORITE