Ријешена мистерија "лебдеће кашике" са Марса

Знате ли ону песмицу у којој је крава скочила преко Месеца и побегла са кашиком? Е па судећи по најновијој фотографији коју је ровер "Кјуриосити" послао на Земљу, та кашика је завршила на Марсу.

Занимљивости 06.09.2015 | 12:28
Ријешена мистерија "лебдеће кашике" са Марса

Кашику која лебди у ваздуху фотографисао је ровер америчке агенције НАСА у близини места на Црвеној планети које се зове планина Шарп.

И тако се после костурских глава, разних животиња, црне даме и ко зна чега све још, родила нова теорија о ванземаљцима са Црвене планете.

Међутим, геолози, који раде у америчкој свемирској агенцији, врло брзо су одогнетнули мистерију "лебдеће кашике", разочаравши све ентузијасте који су непрекидно у потрази за ванземаљским животом.

Наиме, ради се о камену који је ватар необично обликовао песком, а за веродостојан изгле кашике заслужна је сенка која очигледно често зна да се поигра са људским умом, објаснили су стручњаци из НАСА-е.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

насра

07.09.2015 05:17

Сад ће рећи да то сјенка ствара осећај лебдења а сијенка би требала да се повеже са предметом а не да буде испод предмета свјетлости обасјан предмет.

ОДГОВОРИТЕ