Riješena misterija "lebdeće kašike" sa Marsa

Znate li onu pesmicu u kojoj je krava skočila preko Meseca i pobegla sa kašikom? E pa sudeći po najnovijoj fotografiji koju je rover "Kjuriositi" poslao na Zemlju, ta kašika je završila na Marsu.

Zanimljivosti 06.09.2015 | 12:28
Riješena misterija "lebdeće kašike" sa Marsa

Kašiku koja lebdi u vazduhu fotografisao je rover američke agencije NASA u blizini mesta na Crvenoj planeti koje se zove planina Šarp.

I tako se posle kosturskih glava, raznih životinja, crne dame i ko zna čega sve još, rodila nova teorija o vanzemaljcima sa Crvene planete.

Međutim, geolozi, koji rade u američkoj svemirskoj agenciji, vrlo brzo su odognetnuli misteriju "lebdeće kašike", razočaravši sve entuzijaste koji su neprekidno u potrazi za vanzemaljskim životom.

Naime, radi se o kamenu koji je vatar neobično oblikovao peskom, a za verodostojan izgle kašike zaslužna je senka koja očigledno često zna da se poigra sa ljudskim umom, objasnili su stručnjaci iz NASA-e.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nasra

07.09.2015 05:17

Sad će reći da to sjenka stvara osećaj lebdenja a sijenka bi trebala da se poveže sa predmetom a ne da bude ispod predmeta svjetlosti obasjan predmet.

ODGOVORITE