СК: Српкиње на драматичан начин ОДОШЕ У РИО!!!

Репрезентација Србије пласирала се на Олимпијске игре у Рију 2016, после победе над селекцијом Аргентине у последњем колу Светског купа са 3:2 у сетовима!

Остали спортови 06.09.2015 | 12:00
СК: Српкиње на драматичан начин ОДОШЕ У РИО!!!

Наше девојке савладале су ривалке после велике борбе, иако су имале два сета предности, да би маестралном игром у петом сету ипак стигле до велике победе – 25:16, 25:19, 20:25, 23:25, 15:4 – изборивши своје треће узастопно учешће на највећој светској спортској смотри.

Изабранице селектора Зорана Терзића су уједно обезбедиле и сребрну медаљу, остваривши тако најбољи пласман у СК у историји наше земље, а уколико домаћин Јапан савлада Кину током дана Српкиње ће се окитити златом.

Дуел Јапанки и Кинескиња игра се од 12:20 часова по нашем времену.

Најзаслужнија за победу нашег тима била је маестрална Тијана Бошковић са 30 поена, МИлана Рашић уписала је 14, Јована Стевановић 11, а двоцифрена је била и Бранкица Михајловић са 10. С друге стране, у пораженом тиму највише се истакла Тања Акоста са 18 поена, док је Лусија Феско забележила 15.

Србија је остварила свој примарни циљ, у веома јакој конкуренцији, пошто су само прве две селекције, од укупно дванаест, са турнира у јапанском Комакију обезбедиле визу за Бразил наредне године.

Оне су на том путу оствариле десет победа, савладавши редом – Сједињене Америчке Државе, Перу, Алжир, Јужну Кореју, Доминиканску републику, Русију, Јапан, Кубу, Кенију и Аргентину.

Једини пораз српске одбојкашице доживеле су на старту турнира од Кинескиња.

Коментари / 0

Оставите коментар