Вучић: Верујем у њемачку ријеч

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да верује у "њемачку ријеч" и да очекује да до краја године буду отворена поглавља у преговорима о чланству Србије у ЕУ.

Србија 06.09.2015 | 11:20
Вучић: Верујем у њемачку ријеч

Вучић је, уочи сутрашње посјете Берлину, где ће говорити пред Одбором Бундестага за ЕУ, нагласио да никога ништа неће да моли, али да је Њемачка Србији поставила тешке услове, који су испуњени и да је сада на тој земљи да дату ријеч и одржи.

"Верујем у њемачку ријеч. Нијемци су поставили тврде услове Србији и Србија је испунила све те тешке услове и зато очекујем да Њемачка своју ријеч поштује и своја обећања испуни. То је моја политика, ја сам желео да се ближе вежемо за Њемачку, ја верујем у њемачку ријеч и, ако то не буде, лично ћу бити одговоран за то", истакао је Вучић у изјави Тањугу.

Он је најавио да ће у Берлину представити резултате економских реформи."Никога ништа нећу да молим. Рећи ћу да је Србија заслужила, послије преговора у Бриселу, да добије отварање поглавља и то и очекујем до краја године.

Све остало не би било добро за Србију, али би говорило много више о неким другим, него о нашој земљи", рекао је Вучић.Премијер Вучић ће у понедјељак учествовати на Европском форуму у Берлину, који организује Конрад Аденауер фондација, где ће говорити на тему "Србија у Европи".Вучић ће се у Берлину обратити и члановима Одбора Бундестага за ЕУ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Освит

06.09.2015 09:29

Господине премијеру Србија треба отвори приступне преговоре са ЕУ а не са Њемацком која је вазна цланица али једна од двадесет осам цланица.Колико ме сјецање слузи нисмо бас миљеници те дрзаве и уз дузно постовање улоге коју данас има и на економском и на политицком плану немојте јој се улизивати ради прослости и националног поноса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим ја

06.09.2015 11:19

Србине само ти веруј у немачку реч и далеко цес да догураш !

ОДГОВОРИТЕ