Vučić: Verujem u njemačku riječ

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje u "njemačku riječ" i da očekuje da do kraja godine budu otvorena poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU.

Srbija 06.09.2015 | 11:20
Vučić: Verujem u njemačku riječ

Vučić je, uoči sutrašnje posjete Berlinu, gde će govoriti pred Odborom Bundestaga za EU, naglasio da nikoga ništa neće da moli, ali da je Njemačka Srbiji postavila teške uslove, koji su ispunjeni i da je sada na toj zemlji da datu riječ i održi.

"Verujem u njemačku riječ. Nijemci su postavili tvrde uslove Srbiji i Srbija je ispunila sve te teške uslove i zato očekujem da Njemačka svoju riječ poštuje i svoja obećanja ispuni. To je moja politika, ja sam želeo da se bliže vežemo za Njemačku, ja verujem u njemačku riječ i, ako to ne bude, lično ću biti odgovoran za to", istakao je Vučić u izjavi Tanjugu.

On je najavio da će u Berlinu predstaviti rezultate ekonomskih reformi."Nikoga ništa neću da molim. Reći ću da je Srbija zaslužila, poslije pregovora u Briselu, da dobije otvaranje poglavlja i to i očekujem do kraja godine.

Sve ostalo ne bi bilo dobro za Srbiju, ali bi govorilo mnogo više o nekim drugim, nego o našoj zemlji", rekao je Vučić.Premijer Vučić će u ponedjeljak učestvovati na Evropskom forumu u Berlinu, koji organizuje Konrad Adenauer fondacija, gde će govoriti na temu "Srbija u Evropi".Vučić će se u Berlinu obratiti i članovima Odbora Bundestaga za EU.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Osvit

06.09.2015 09:29

Gospodine premijeru Srbija treba otvori pristupne pregovore sa EU a ne sa Njemackom koja je vazna clanica ali jedna od dvadeset osam clanica.Koliko me sjecanje sluzi nismo bas miljenici te drzave i uz duzno postovanje uloge koju danas ima i na ekonomskom i na politickom planu nemojte joj se ulizivati radi proslosti i nacionalnog ponosa.

ODGOVORITE
Name

Mislim ja

06.09.2015 11:19

Srbine samo ti veruj u nemačku reč i daleko ces da doguraš !

ODGOVORITE