УСО, 6. дан (Ж) - преглед...

Чехиња Петра Квитова играће у осмини финала УС Опена са Британком Џоаном Контом. Викторија Азаренка савладала је Анђелику Кербер са 7:5, 2:6, 6:4 у трећем колу УС опена.

Тенис 06.09.2015 | 10:00
УСО, 6. дан (Ж) - преглед...

Док је Квитова очекивано савладала Словакињу Ану Каролину Шмидлову, са убедљивих 6:2, 6:1, Британка је изненадила Андреу Петковић са 7:6(2), 6:3.

Била је то већ 16. узастопна победа 24-годишње тенисерке која је тек 97. на WТА листи.

У првом сету обе тенисерке су лоше сервирале, што је донело по три брејка, а иако је у тај-брејку Немица српског порекла повела 2-0 уз мини-брејк, ривалка јој је одузела четири сервиса у наставку без свог изгубљеног за вођство.

У другом сету Британка је задржала сигурност на сервису, успела да одоли искуснијој ривалки у четвртом гему приликом три брејка, да би Петковићева успела у седмом гему да направи брејк након три меч лопте Контовом.

Међутим, није имала снаге за потпуни повратак, Британка је у наредном сервис-гему успела да искористи шесту шансу и приреди велико изненађење.

Дуел Квитове и Шмидлове није донео ни тренутак узбуђења за гледаоце. Чехиња је била суверена од првог гема у којем је направила брејк, те меч добила за нешто више од сат времена.

У најбољем мечу у женском синглу од почетка турнира две бивше Топ 10 тенисерке бориле су се скоро три сета, било је много промена 'моментума', квалитет тениса није опадао, а на крају је славила Белорускиња.

У првом сету Кербер је водила са 5:2, али је врло дугом деветом гему Азаренка спасла сет лопту, вратила брејк и преузела иницијативу, да би убрзо комплетирала преокрет.

Немица није дозволила да се сличан сценарио понови у другом сету – овога пута направила је два брејка и изборила је одлучујући сет.

На старту трећег сета размениле су брејкове, али Азаренкин форхенд био је убојитији и у петом гему направила је кључни брејк. Кербер се није предавала, у деветом гему спасла је пет меч лопти, али Белорускињу то није пореметило – добила је последњи гем без изгубљеног поена и дошла је до победе.

“Рекла сам себи: ’Остаћу овде цео дан ако треба и борићу се’. Право је уживање бити део ове борбе, Анђелика је велики борац. Победа је само бонус, меч је био невероватан“, казала је Азаренка у интервјуу на терену.

Белорускиња, која је у Њујорку била вицешампионка 2012. и 2013. године, у осмини финала играти са Варваром Лепченко, која је у три сета избацила Немицу Мону Бартел.

У раној фази дана елиминисана је Андреа Петковић, а лако је победила Петра Квитова. Италијанка Пенета зауставила је Цетковску у три сета, док је Саманта Стосур била боља од Саре Ерани са 7:5, 2:6, 6:1.

У мечу вечерњег програма Симона Халеп је рутински савладала Шелби Роџерс са 6:2, 6:3 за само 67 минута игре. Румунка је рекла да је изузетно задовољна игром, а у следећем колу чека је Сабине Лисицки, која је у напорном мечу добила Барбору Стрицову.

УС опен, треће коло, доња половина жреба:
Џоана Конта – Андреа Петковић 7:6 (7-2), 6:3
Петра Квитова – Ана-Каролина Шмиједлова 6:2, 6:1
Саманта Стосур – Сара Ерани 7:5, 2:6, 6:1
Викторија Азаренка – Анђелика Кербер 6:4
Флавија Пенета – Петра Цетковска 1:6, 6:1, 6:4
Варвара Лепченко – Мона Бартел 1:6, 6:3, 6:4
Сабине Лисицки – Барбора Стрицова 6:4, 4:6, 7:5
Симона Халеп – Шелби Роџерс 6:2, 6:3

Коментари / 0

Оставите коментар