USO, 6. dan (Ž) - pregled...

Čehinja Petra Kvitova igraće u osmini finala US Opena sa Britankom Džoanom Kontom. Viktorija Azarenka savladala je Anđeliku Kerber sa 7:5, 2:6, 6:4 u trećem kolu US opena.

Tenis 06.09.2015 | 10:00
USO, 6. dan (Ž) - pregled...

Dok je Kvitova očekivano savladala Slovakinju Anu Karolinu Šmidlovu, sa ubedljivih 6:2, 6:1, Britanka je iznenadila Andreu Petković sa 7:6(2), 6:3.

Bila je to već 16. uzastopna pobeda 24-godišnje teniserke koja je tek 97. na WTA listi.

U prvom setu obe teniserke su loše servirale, što je donelo po tri brejka, a iako je u taj-brejku Nemica srpskog porekla povela 2-0 uz mini-brejk, rivalka joj je oduzela četiri servisa u nastavku bez svog izgubljenog za vođstvo.

U drugom setu Britanka je zadržala sigurnost na servisu, uspela da odoli iskusnijoj rivalki u četvrtom gemu prilikom tri brejka, da bi Petkovićeva uspela u sedmom gemu da napravi brejk nakon tri meč lopte Kontovom.

Međutim, nije imala snage za potpuni povratak, Britanka je u narednom servis-gemu uspela da iskoristi šestu šansu i priredi veliko iznenađenje.

Duel Kvitove i Šmidlove nije doneo ni trenutak uzbuđenja za gledaoce. Čehinja je bila suverena od prvog gema u kojem je napravila brejk, te meč dobila za nešto više od sat vremena.

U najboljem meču u ženskom singlu od početka turnira dve bivše Top 10 teniserke borile su se skoro tri seta, bilo je mnogo promena 'momentuma', kvalitet tenisa nije opadao, a na kraju je slavila Beloruskinja.

U prvom setu Kerber je vodila sa 5:2, ali je vrlo dugom devetom gemu Azarenka spasla set loptu, vratila brejk i preuzela inicijativu, da bi ubrzo kompletirala preokret.

Nemica nije dozvolila da se sličan scenario ponovi u drugom setu – ovoga puta napravila je dva brejka i izborila je odlučujući set.

Na startu trećeg seta razmenile su brejkove, ali Azarenkin forhend bio je ubojitiji i u petom gemu napravila je ključni brejk. Kerber se nije predavala, u devetom gemu spasla je pet meč lopti, ali Beloruskinju to nije poremetilo – dobila je poslednji gem bez izgubljenog poena i došla je do pobede.

“Rekla sam sebi: ’Ostaću ovde ceo dan ako treba i boriću se’. Pravo je uživanje biti deo ove borbe, Anđelika je veliki borac. Pobeda je samo bonus, meč je bio neverovatan“, kazala je Azarenka u intervjuu na terenu.

Beloruskinja, koja je u Njujorku bila vicešampionka 2012. i 2013. godine, u osmini finala igrati sa Varvarom Lepčenko, koja je u tri seta izbacila Nemicu Monu Bartel.

U ranoj fazi dana eliminisana je Andrea Petković, a lako je pobedila Petra Kvitova. Italijanka Peneta zaustavila je Cetkovsku u tri seta, dok je Samanta Stosur bila bolja od Sare Erani sa 7:5, 2:6, 6:1.

U meču večernjeg programa Simona Halep je rutinski savladala Šelbi Rodžers sa 6:2, 6:3 za samo 67 minuta igre. Rumunka je rekla da je izuzetno zadovoljna igrom, a u sledećem kolu čeka je Sabine Lisicki, koja je u napornom meču dobila Barboru Stricovu.

US open, treće kolo, donja polovina žreba:
Džoana Konta – Andrea Petković 7:6 (7-2), 6:3
Petra Kvitova – Ana-Karolina Šmijedlova 6:2, 6:1
Samanta Stosur – Sara Erani 7:5, 2:6, 6:1
Viktorija Azarenka – Anđelika Kerber 6:4
Flavija Peneta – Petra Cetkovska 1:6, 6:1, 6:4
Varvara Lepčenko – Mona Bartel 1:6, 6:3, 6:4
Sabine Lisicki – Barbora Stricova 6:4, 4:6, 7:5
Simona Halep – Šelbi Rodžers 6:2, 6:3

Komentari / 0

Ostavite komentar