УСО: Еее, Викторе! Троицки испустио вођство од 2:0!

Виктор Троицки трећи пут у последња три месеца пропустио је вођство од 2-0 у сетовима.

Тенис 06.09.2015 | 09:00
УСО: Еее, Викторе! Троицки испустио вођство од 2:0!

Српски тенисер изгубио је од Доналда Јанга са 4:6, 0:6, 7:6 (7-3), 6:2, 6:4 у трећем колу УС опена.

Претходно је Троицки изгубио после вођства 2-0 од Поспишила у осмини финала Вимблдона, као и од Делбониса у Дејвис купу.

У прва два сета Троицки је изгубио само четири гема, а у паузи између другог и трећег сета Јанг је тражио медицински тајм аут и чинило се да ће српски тенисер лако привести меч крају.

Међутим, Американац је заиграо боље, а можда и кључни моменат догодио се у тај брејку трећег сета, када је Троицки на 3:3 промашио зицер на мрежи.

Јанг је затим везао неколико сјајних поена и освојио сет, а потом је Виктору ’ушла вода у уши’. У раној фази четвртог сета леворуки Американац је направио брејк и без проблема је изборио пети сет.

Слично се поновило и у петом сету – Јанг је на крилима публике играо врло добро, направио је брејк у трећем гему, а до краја се није суочио са брејк лоптом и дошао је до тријумфа.

Јанг је тако поновио свој најбољи резултат у Њујорку, 2011. године играо је у осмини финала, а у првом колу против Жила Симона такође је преокренуо од 0-2 у сетовима.

Троицки је у четвртом гему спасао брејк лопту, а већ у следећем дошао је до две брејк лопте и реализовао је већ прву за вођство 3:2. Већ у наредном гему Јанг је вратио брејк, али је у деветом гему српски тенисер направио нови брејк, и то без изгубљеног поена, и дошао је у ситуацију да сервира за сет.

Овога пута Троицки није испустио шансу, реализовао је прву сет лопту и дошао је у вођство за 37 минута - 6:4.

Одличну игру из завршнице првог сета Виктор је поновио и на старту другог – одмах је направио брејк, а затим га је у дугом гему и материјализовао, да би направио и нови брејк за вођство 3:0. Троицки је наставио у истом ритму, био је супериоран и други сет добио је са 6:0.

Американац је имао проблема са доњим делом леђа и због тога је тражио медицински тајм аут између другог и трећег сета, а то као да је мало опустило Троицког, па је Јанг повео са 3:0 у трећем сету.

Вратио је Виктор брејк за 3:2, имао је Јанг шансу за рибрејк, али је Троицки од 0:40 везао три сервис-винера, да би затим узео још два поена за 3:3.

До краја сета није било прилика за брејк, па је победника одлучивао тај брејк. Кључни је био седми поен, када је Виктор одлично одсервирао, али је лак волеј послао у мрежу. Уследила су два изврсна ’пасинга’ Јанга за три везане сет лопте – реализовао је већ прву и смањио на 2-1 у сетовима.

Први до брејка у четвртом сету долази Американац, повео је са 2:1, а затим је у следећем гему Виктор пропустио четири брејк лопте (3:1). Потом је Јанг направио нови брејк и тиме је преломио четврти сет у своју корист, убрзо је било 6:2 и 2-2 у сетовима.

Троицки је у првом гему петог сета спасао три брејк лопте, али Јанг се боље кретао и био је у налету, па је у трећем гему дошао до 15:40 и реализовао је прву за 2:1.

Јанг је играо као у трансу, публика га је носила, па је са лакоћом освајао гемове на свој сервис. Са друге стране, Троицки је био стегнут, много је грешио, превасходно форхендом, али га је сервис колико-толико држао у игри.

При заостатку 4:2 Виктор се суочио са три брејк лопте, али је две спасао захваљујући снажном сервису, једну нападом бекхендом, па је смањио на 4:3. При резултату 5:3 Троицки је спасао две меч лопте, али у последњем гему Јанг је лако одсервирао за меч и дошао до заслужене победе.

Коментари / 0

Оставите коментар