USO: Eee, Viktore! Troicki ispustio vođstvo od 2:0!

Viktor Troicki treći put u poslednja tri meseca propustio je vođstvo od 2-0 u setovima.

Tenis 06.09.2015 | 09:00
USO: Eee, Viktore! Troicki ispustio vođstvo od 2:0!

Srpski teniser izgubio je od Donalda Janga sa 4:6, 0:6, 7:6 (7-3), 6:2, 6:4 u trećem kolu US opena.

Prethodno je Troicki izgubio posle vođstva 2-0 od Pospišila u osmini finala Vimbldona, kao i od Delbonisa u Dejvis kupu.

U prva dva seta Troicki je izgubio samo četiri gema, a u pauzi između drugog i trećeg seta Jang je tražio medicinski tajm aut i činilo se da će srpski teniser lako privesti meč kraju.

Međutim, Amerikanac je zaigrao bolje, a možda i ključni momenat dogodio se u taj brejku trećeg seta, kada je Troicki na 3:3 promašio zicer na mreži.

Jang je zatim vezao nekoliko sjajnih poena i osvojio set, a potom je Viktoru ’ušla voda u uši’. U ranoj fazi četvrtog seta levoruki Amerikanac je napravio brejk i bez problema je izborio peti set.

Slično se ponovilo i u petom setu – Jang je na krilima publike igrao vrlo dobro, napravio je brejk u trećem gemu, a do kraja se nije suočio sa brejk loptom i došao je do trijumfa.

Jang je tako ponovio svoj najbolji rezultat u Njujorku, 2011. godine igrao je u osmini finala, a u prvom kolu protiv Žila Simona takođe je preokrenuo od 0-2 u setovima.

Troicki je u četvrtom gemu spasao brejk loptu, a već u sledećem došao je do dve brejk lopte i realizovao je već prvu za vođstvo 3:2. Već u narednom gemu Jang je vratio brejk, ali je u devetom gemu srpski teniser napravio novi brejk, i to bez izgubljenog poena, i došao je u situaciju da servira za set.

Ovoga puta Troicki nije ispustio šansu, realizovao je prvu set loptu i došao je u vođstvo za 37 minuta - 6:4.

Odličnu igru iz završnice prvog seta Viktor je ponovio i na startu drugog – odmah je napravio brejk, a zatim ga je u dugom gemu i materijalizovao, da bi napravio i novi brejk za vođstvo 3:0. Troicki je nastavio u istom ritmu, bio je superioran i drugi set dobio je sa 6:0.

Amerikanac je imao problema sa donjim delom leđa i zbog toga je tražio medicinski tajm aut između drugog i trećeg seta, a to kao da je malo opustilo Troickog, pa je Jang poveo sa 3:0 u trećem setu.

Vratio je Viktor brejk za 3:2, imao je Jang šansu za ribrejk, ali je Troicki od 0:40 vezao tri servis-vinera, da bi zatim uzeo još dva poena za 3:3.

Do kraja seta nije bilo prilika za brejk, pa je pobednika odlučivao taj brejk. Ključni je bio sedmi poen, kada je Viktor odlično odservirao, ali je lak volej poslao u mrežu. Usledila su dva izvrsna ’pasinga’ Janga za tri vezane set lopte – realizovao je već prvu i smanjio na 2-1 u setovima.

Prvi do brejka u četvrtom setu dolazi Amerikanac, poveo je sa 2:1, a zatim je u sledećem gemu Viktor propustio četiri brejk lopte (3:1). Potom je Jang napravio novi brejk i time je prelomio četvrti set u svoju korist, ubrzo je bilo 6:2 i 2-2 u setovima.

Troicki je u prvom gemu petog seta spasao tri brejk lopte, ali Jang se bolje kretao i bio je u naletu, pa je u trećem gemu došao do 15:40 i realizovao je prvu za 2:1.

Jang je igrao kao u transu, publika ga je nosila, pa je sa lakoćom osvajao gemove na svoj servis. Sa druge strane, Troicki je bio stegnut, mnogo je grešio, prevashodno forhendom, ali ga je servis koliko-toliko držao u igri.

Pri zaostatku 4:2 Viktor se suočio sa tri brejk lopte, ali je dve spasao zahvaljujući snažnom servisu, jednu napadom bekhendom, pa je smanjio na 4:3. Pri rezultatu 5:3 Troicki je spasao dve meč lopte, ali u poslednjem gemu Jang je lako odservirao za meč i došao do zaslužene pobede.

Komentari / 0

Ostavite komentar