Чавић: Декларација о геноциду НДХ

Посланици Савеза за промјене у Народној скупштини Републике Српске предложиће у понедјељак, 7. септембра да у дневни ред шесте посебне сједнице буде уврштена Декларација о геноциду Независне државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима у Другом свјетском рату, најавио је предсједник НДП-а Драган Чавић.

Република Српска 05.09.2015 | 23:02
Чавић: Декларација о геноциду НДХ

Чавић је рекао да је документ у потпуности припремљен и да ће текст декларације бити написан на осам језика, те изразио очекивање да ће посланички клубови странака Савеза добити подршку за измјену дневног реда.

“Илузорно је да причамо о карактеру страдања Јермена на почетку и карактеру страдања Бошњака на крају 20. вијека, а да се при томе у Народној скупштини не нађе декларација која ће третирати страдања Срба, посебно у контексту нове експанзије усташизације у Хрватској”, рекао је Чавић новинарима у паузи сједнице Извршног одбора Главног одбора НДП-а, додајући да је у интересу свих да се ова декларација нађе на дневном реду сједнице парламента.

Коментаришући изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића о стављању ван снаге референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ, Чавић је рекао да Изетбеговић нема политички капацитет да то учини, јер би то већ урадио да може, али да је његова ствар које ће средство које му је на располагању користити.

Коментаришући изјаву директора Историјског пројекта Сребреница Стефана Каргановића да Чавић експертизу у случају “снимак” није наручио од угледне европске форензичке институције, лидер НДП-а је рекао да Каргановић “шири лажи, јер је ангажована детективска агенција која је овлаштена од Министарства унутрашњих послова Холандије да даје материјал на вјештачење код Националног института за форензику”.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЂС

05.09.2015 17:33

Свака част, ајмо сада да одговоримо на провокације ХДЗа и ХДЗ БиХа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

05.09.2015 17:56

Свака част госп.Чавићу, остани такав какав си .

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милу и Мустафице купљене

05.09.2015 18:20

Е, бас ме занима да ли це бар овдје Додик моци да окрене ледја свом компањону Цовицу и ХДЗ. Бар овај пут би требао бити висе Србин, него Хрват, до сада је увијек висе био за Лијепу њихову, односно за хрватску економију и привреду, него за свој народ српски. Република Српска!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

05.09.2015 18:42

Заборавили сте испред броја 7 додати јос 1,па у Јасеновцу је страдало око 80.000 цивила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Норвешка

05.09.2015 21:31

То им и ја кажем, за Сребреницу исто избришите задња два броја, довољно су два прва и то је пуно,

Name

Судија

05.09.2015 23:17

Да, страдало је преко два милиона Срба из тадасње фасистицке Босне и Херцеговине и Хрватске које су биле у саставу НДХ. И то није само Јасеновац.

Name

кгб

06.09.2015 07:07

Мумлање,плавуше жељне не треба вјестацити оно је јасно потпуно и то нико не мозе опонасати.Оставка владе одмах.Тако би било у нормалним земљама.

ОДГОВОРИТЕ