Čavić: Deklaracija o genocidu NDH

Poslanici Saveza za promjene u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložiće u ponedjeljak, 7. septembra da u dnevni red šeste posebne sjednice bude uvrštena Deklaracija o genocidu Nezavisne države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svjetskom ratu, najavio je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Republika Srpska 05.09.2015 | 23:02
Čavić: Deklaracija o genocidu NDH

Čavić je rekao da je dokument u potpunosti pripremljen i da će tekst deklaracije biti napisan na osam jezika, te izrazio očekivanje da će poslanički klubovi stranaka Saveza dobiti podršku za izmjenu dnevnog reda.

“Iluzorno je da pričamo o karakteru stradanja Jermena na početku i karakteru stradanja Bošnjaka na kraju 20. vijeka, a da se pri tome u Narodnoj skupštini ne nađe deklaracija koja će tretirati stradanja Srba, posebno u kontekstu nove ekspanzije ustašizacije u Hrvatskoj”, rekao je Čavić novinarima u pauzi sjednice Izvršnog odbora Glavnog odbora NDP-a, dodajući da je u interesu svih da se ova deklaracija nađe na dnevnom redu sjednice parlamenta.

Komentarišući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića o stavljanju van snage referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, Čavić je rekao da Izetbegović nema politički kapacitet da to učini, jer bi to već uradio da može, ali da je njegova stvar koje će sredstvo koje mu je na raspolaganju koristiti.

Komentarišući izjavu direktora Istorijskog projekta Srebrenica Stefana Karganovića da Čavić ekspertizu u slučaju “snimak” nije naručio od ugledne evropske forenzičke institucije, lider NDP-a je rekao da Karganović “širi laži, jer je angažovana detektivska agencija koja je ovlaštena od Ministarstva unutrašnjih poslova Holandije da daje materijal na vještačenje kod Nacionalnog instituta za forenziku”.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ĐS

05.09.2015 17:33

Svaka čast, ajmo sada da odgovorimo na provokacije HDZa i HDZ BiHa !

ODGOVORITE
Name

Brod

05.09.2015 17:56

Svaka čast gosp.Čaviću, ostani takav kakav si .

ODGOVORITE
Name

Za Milu i Mustafice kupljene

05.09.2015 18:20

E, bas me zanima da li ce bar ovdje Dodik moci da okrene ledja svom kompanjonu Covicu i HDZ. Bar ovaj put bi trebao biti vise Srbin, nego Hrvat, do sada je uvijek vise bio za Lijepu njihovu, odnosno za hrvatsku ekonomiju i privredu, nego za svoj narod srpski. Republika Srpska!!

ODGOVORITE
Name

Svedska

05.09.2015 18:42

Zaboravili ste ispred broja 7 dodati jos 1,pa u Jasenovcu je stradalo oko 80.000 civila.

ODGOVORITE
Name

Norveška

05.09.2015 21:31

To im i ja kažem, za Srebrenicu isto izbrišite zadnja dva broja, dovoljno su dva prva i to je puno,

Name

Sudija

05.09.2015 23:17

Da, stradalo je preko dva miliona Srba iz tadasnje fasisticke Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su bile u sastavu NDH. I to nije samo Jasenovac.

Name

kgb

06.09.2015 07:07

Mumlanje,plavuše željne ne treba vjestaciti ono je jasno potpuno i to niko ne moze oponasati.Ostavka vlade odmah.Tako bi bilo u normalnim zemljama.

ODGOVORITE