Новак: Енди, Рафа и Роџер желе број 1, то ме мотивише!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да га мотивише то што његови највећи ривали желе да га скину са првог места АТП листе.

Тенис 06.09.2015 | 21:20
Новак: Енди, Рафа и Роџер желе број 1, то ме мотивише!

Ђоковић је тренутно првопласирани са 5.800 бодова више од Роџера Федерера и вероватно ће без превеликих проблема годину завршити на тој позицији.

Новак је у петак прошао у четврто коло УС опена, а после максималне победе над Андреасом Сепијем говорио је о главним конкурентима.

“Да, константност је једна од ствари на коју сам најпоноснији. Сваке сезоне један од циљева је да покушам да будем на првом месту. Како бисте стигли до броја 1, морате бити константни током читаве године. Данашњи тенис је толико снажан”, рекао је Новак.

Већ годинама белим спортом доминира Ђоковић чији су најближи пратиоци Роџер Федерер, Рафа Надал и Енди Мари.

“Момци попут Марија, Надала и Федерера раде свом снагом како би били константни и стигли до првог места. То је нешто што ме додатно мотивише – то што један другог терамо да будемо бољи”, додао је српски играч.

Он се потом осврнуо на меч са Сепијем у трећем колу.

“Он није играо као да је изнео белу заставу. Ово је био неизвестан меч – један брејк, два брејка. Први и други сет су били веома неизвесни. Лако је могло да оде на другу страну. Мислим да данас није био без шанси. Наравно да нисам желео да одемо у четврти сет, али нисам затворио меч на 5:4 и он је одиграо добар гем. Мало сам био стегнут, али сам био концентрисан током важних тренутака. Добро сам сервирао и то је то. Била су ово веома, веома изједначена три сета и драго ми је да сам успео да прођем”, закључио је Ђоковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мајевица

06.09.2015 19:37

Само напред СРБИНЕ

ОДГОВОРИТЕ