Novak: Endi, Rafa i Rodžer žele broj 1, to me motiviše!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da ga motiviše to što njegovi najveći rivali žele da ga skinu sa prvog mesta ATP liste.

Tenis 06.09.2015 | 21:20
Novak: Endi, Rafa i Rodžer žele broj 1, to me motiviše!

Đoković je trenutno prvoplasirani sa 5.800 bodova više od Rodžera Federera i verovatno će bez prevelikih problema godinu završiti na toj poziciji.

Novak je u petak prošao u četvrto kolo US opena, a posle maksimalne pobede nad Andreasom Sepijem govorio je o glavnim konkurentima.

“Da, konstantnost je jedna od stvari na koju sam najponosniji. Svake sezone jedan od ciljeva je da pokušam da budem na prvom mestu. Kako biste stigli do broja 1, morate biti konstantni tokom čitave godine. Današnji tenis je toliko snažan”, rekao je Novak.

Već godinama belim sportom dominira Đoković čiji su najbliži pratioci Rodžer Federer, Rafa Nadal i Endi Mari.

“Momci poput Marija, Nadala i Federera rade svom snagom kako bi bili konstantni i stigli do prvog mesta. To je nešto što me dodatno motiviše – to što jedan drugog teramo da budemo bolji”, dodao je srpski igrač.

On se potom osvrnuo na meč sa Sepijem u trećem kolu.

“On nije igrao kao da je izneo belu zastavu. Ovo je bio neizvestan meč – jedan brejk, dva brejka. Prvi i drugi set su bili veoma neizvesni. Lako je moglo da ode na drugu stranu. Mislim da danas nije bio bez šansi. Naravno da nisam želeo da odemo u četvrti set, ali nisam zatvorio meč na 5:4 i on je odigrao dobar gem. Malo sam bio stegnut, ali sam bio koncentrisan tokom važnih trenutaka. Dobro sam servirao i to je to. Bila su ovo veoma, veoma izjednačena tri seta i drago mi je da sam uspeo da prođem”, zaključio je Đoković.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

majevica

06.09.2015 19:37

Samo napred SRBINE

ODGOVORITE