Фенер, Оли и Реал доминирају на Евробаскету!

Турски Фенербахче имаће највише представника на предстојећем Евробаскету – осам, а следе Олимпијакос и Реал Мадрид са једним мање.

Кошарка 06.09.2015 | 22:00
Фенер, Оли и Реал доминирају на Евробаскету!

Из тиму Жеља Обрадовића су само три репрезентативца из земље из које је и клуб (Мелих Махмутолу, Барш Херсек и Боби Диксон), двојица су из Србије (Богдан Богдановић и Никола Калинић), а преостала тројица и Грчке (Костас Слукас), Италије (Луиђи Датомо) и Чех (Јан Весели).

Одмах иза Фенера налази се Олимпијакос и Реал Мадрид.

Занимљиво је да у редовима првака Грчке играу репрезентативци шест различитих земаља – Грчке (Василис Спанулис, Јоргос Принтезис и Вангелис Манцарис), Италије (Данијел Хекет), Белгије (Мет Лоџески) и наш Никола Милутинов.

С друге стране, Мадриђани 'дају' чак пет репрезентативаца Шпанији (Руди Фернандес, Серхио Родригес, Серхио Љуљ, Гиљермо Ернангомес) и једног Литванији – Јонаса Мачиулиса.

Московски ЦСКА, Химки и Цедевита могу да се похвале са пет репрезентативаца.

Што се нација тиче, највише играча из Евролиге имају Литванци – седам. Реналдас Сеибутис се вратио у Жалгирис, где наступају и Мантас Калниетис, Робертас Јавтокас, Артурас Лекавичијус и Артурас Кузминскас. Из редова првака Европе ту је споменути Мачиулис, док је представник Лијетувос Ритаса Антанас Кавалиаускас.

Коментари / 0

Оставите коментар