Fener, Oli i Real dominiraju na Evrobasketu!

Turski Fenerbahče imaće najviše predstavnika na predstojećem Evrobasketu – osam, a slede Olimpijakos i Real Madrid sa jednim manje.

Košarka 06.09.2015 | 22:00
Fener, Oli i Real dominiraju na Evrobasketu!

Iz timu Želja Obradovića su samo tri reprezentativca iz zemlje iz koje je i klub (Melih Mahmutolu, Barš Hersek i Bobi Dikson), dvojica su iz Srbije (Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić), a preostala trojica i Grčke (Kostas Slukas), Italije (Luiđi Datomo) i Čeh (Jan Veseli).

Odmah iza Fenera nalazi se Olimpijakos i Real Madrid.

Zanimljivo je da u redovima prvaka Grčke igrau reprezentativci šest različitih zemalja – Grčke (Vasilis Spanulis, Jorgos Printezis i Vangelis Mancaris), Italije (Danijel Heket), Belgije (Met Lodžeski) i naš Nikola Milutinov.

S druge strane, Madriđani 'daju' čak pet reprezentativaca Španiji (Rudi Fernandes, Serhio Rodriges, Serhio Ljulj, Giljermo Ernangomes) i jednog Litvaniji – Jonasa Mačiulisa.

Moskovski CSKA, Himki i Cedevita mogu da se pohvale sa pet reprezentativaca.

Što se nacija tiče, najviše igrača iz Evrolige imaju Litvanci – sedam. Renaldas Seibutis se vratio u Žalgiris, gde nastupaju i Mantas Kalnietis, Robertas Javtokas, Arturas Lekavičijus i Arturas Kuzminskas. Iz redova prvaka Evrope tu je spomenuti Mačiulis, dok je predstavnik Lijetuvos Ritasa Antanas Kavaliauskas.

Komentari / 0

Ostavite komentar