Ивана: Конкуренција је почела да ме се плаши!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да су конкуренткиње у скоку удаљ почеле да је се плаше.

Остали спортови 06.09.2015 | 17:20
Ивана: Конкуренција је почела да ме се плаши!

Ивана је, такође, истакла да пет везаних медаља на великим такмичењима не може да буде случајност.

Шпановићева је на Светском првенству у Пекингу освојила бронзану медаљу скоком 7,01 метар, чиме је оборила лични рекорд, а потом је са 7,02 то поновила на митингу Дијамантске лиге у Цириху, где је била најбоља.

„Једна медаља може да буде случајност, али пет везаних... Конкуренција зна да од мене може да очекује велике даљине. Сигурно је и да се на такмичењима нећу појављивати неспремна. Митинзи су ми важни због припреме за велика првенства, на највећим такмичењима желим да будем најспремнија“, рекла је Шпановићева групи српских новинара у Берлину.

Ивана ће у недељу од 17.05 скакати на митингу у Берлину, чиме ће завршити ову сезону, коју је оценила најуспешнијом до сада.

„Митинг у Берлину ће бити за моју душу, да пробам да поново скочим далеко и прикупим бодове за крајњи пласман најбољих скакачица на свету. Ово ми је једна од успешнијих година с обзиром на то да сам освојила две медаље и била никад ближа освајању златне лиге у укупном пласману“, рекла је српска национална рекордерка у скоку удаљ.

Ивана Шпановић је додала да је Европско првенство у дворани мотивисало за наставак, јер је ту испунила олимпијску норму и није морала касније да је јури.

Такође, навела је да јој је после тог такмичења пријала двонедељна пауза због повреде, током које се одморила.

„После тога је све било подређено припреми за Пекинг. Ту ми је било најбитније да нападнем седмицу и јако сам поносна што сам то успела два пута, иако технички нисам то најбоље одрадила. Скочила сам 7,01 са не баш 100 одсто својих могућности и то је нешто што ми ствара слику о томе колико стварно ја могу да скочим“, нагласила је Ивана.

Као одскочну даску у каријери навела је освојену бронзану медаљу на Светском првенству у Москви пре две године.

Коментари / 0

Оставите коментар