Можмо да се изборимо са избјеглицама

Берлин може да се избори са рекордним приливом избеглица и миграната ове године без подизања пореза и угрожавања свог циља – избалансираног буџета, рекла је немачка канцеларка Ангела Меркел.

Свијет 05.09.2015 | 10:40
 Можмо да се изборимо са избјеглицама

Анегла Меркел поручује да Немачка неће дизати порезе.

"Такође, још увек имамо циљ да постигнемо избалансиран буџет без нових задуживања", рекла је Меркелова у интервјуу за неколико локалних листова.

Због такве позиције Берлину је лакше да се избори са тако "неочекиваним задацима", рекла је канцеларка, додајући да је сада избегличка криза приоритет немачке владе.

Меркелова је поновила позив да избеглице треба да буду равноправније расподељене широм ЕУ у оквиру заједничке стратегије суочавања са избегличком кризом без преседана, преноси Ројтерс.

"Читав систем би требало преуредити", рекла је канцеларка и додала да терет треба равномерније поделити.
У интервјуу Медијској групи "Функе" Меркелова је изјавила да не постоји законско ограничење броја тражилаца азила које Немачка може да прихвати, понављајући, међутим, став немачке владе да мигранти који немају реалне шансе да остану треба да буду враћени у земље порекла.

Немачка је у ЕУ примила највише избеглица са Блиског истока, а само у августу у ту земљу је ушло рекордних 104.460 азиланата, подсећа Ројтерс.

Извор: Агенције

 

Коментари / 0

Оставите коментар