Možmo da se izborimo sa izbjeglicama

Berlin može da se izbori sa rekordnim prilivom izbeglica i migranata ove godine bez podizanja poreza i ugrožavanja svog cilja – izbalansiranog budžeta, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Svijet 05.09.2015 | 10:40
 Možmo da se izborimo sa izbjeglicama

Anegla Merkel poručuje da Nemačka neće dizati poreze.

"Takođe, još uvek imamo cilj da postignemo izbalansiran budžet bez novih zaduživanja", rekla je Merkelova u intervjuu za nekoliko lokalnih listova.

Zbog takve pozicije Berlinu je lakše da se izbori sa tako "neočekivanim zadacima", rekla je kancelarka, dodajući da je sada izbeglička kriza prioritet nemačke vlade.

Merkelova je ponovila poziv da izbeglice treba da budu ravnopravnije raspodeljene širom EU u okviru zajedničke strategije suočavanja sa izbegličkom krizom bez presedana, prenosi Rojters.

"Čitav sistem bi trebalo preurediti", rekla je kancelarka i dodala da teret treba ravnomernije podeliti.
U intervjuu Medijskoj grupi "Funke" Merkelova je izjavila da ne postoji zakonsko ograničenje broja tražilaca azila koje Nemačka može da prihvati, ponavljajući, međutim, stav nemačke vlade da migranti koji nemaju realne šanse da ostanu treba da budu vraćeni u zemlje porekla.

Nemačka je u EU primila najviše izbeglica sa Bliskog istoka, a samo u avgustu u tu zemlju je ušlo rekordnih 104.460 azilanata, podseća Rojters.

Izvor: Agencije

 

Komentari / 0

Ostavite komentar