УСО: Сепи се борио као лав, али Новак иде даље!

Без изгубљеног сета Новак Ђоковић се пласирао у осмину финала УС Опена, а у трећем колу пао је Италијан Андреас Сепи са 6:3, 7:5, 7:5.

Тенис 05.09.2015 | 00:06
УСО: Сепи се борио као лав, али Новак иде даље!

Ноле се радовао и у 11. међусобном сусрету са 25. тенисером света и задржао максималан учинак у њиховим окршајима. У борби за четвртфинале чека бољег из сусрета у ком се састају Робрето Баутиста-Ахут и Давид Гофан.

Трећи сет: Ноле на тежи начин до тријумфа
За разлику од прошлог сета, у овом је Новак изгледа решио од почетка да крене петом брзином. Најпре је са нулом узео свој сервис гем и онда извршио притисак који му је донео брејка за 2:1.

Мало је недостајало да се Сепи одмах врати, јер је повео са 0:40 на Ђоковићев сервис. У тим тренуцима до изражаја су дошли искуство и Новакова психичка снага - трећу брејк лопту је поништио сјајним нападом на мрежи, узео шест од седам поена и сачувао вредну предност (3:1).

Сигурно је Ноле корачао ка победи када се догодило нешто што је мало ко очекивао. При вођству са 5:4 сервирао је за тријумф и уместо рутинског краја, уследила је дупла сервис грешка која је омогућила брејк Сепију за изједначење. Ипак, тада је Ђоковић показао зашто је најбољи на свету - мало грешкама ривала, мало својим одличним ударцима одмах је узвратио рибрејком за 6:5.

Драма није изостала ни у последњем гему, јер је Сепи опет могао да одузме сервис светском броју један, али се Новак извукао из неугодне ситуације, поништио две брејк лопте и са 7:5 дошао до победе!

Други сет: Шаховско надмудривање припало Новаку
Једино је први гем трајао нешто дуже уз два изједначења, али је сет протицао у врло брзом ритму. Новак је био изузетно сигуран и није изгубио ниједан поен у своја два сервис гема, а Сепи само један у исто толико, па је на семафору засијало 2:3.

И у наставку се ништа није мењало, без неког ритма се играло на обе стране, као да су и један и други пре чекали грешку ривала, него што би преузели иницијативу и напали. Једино је у 10. гему лепим дроп-шотом Ноле успео да измами аплаузе публике за 40:15 пре него што је пети пут изједначио у овом сету (5:5).

Истрајнији у шаховском надмудривању био је најбољи тенисер света, дочекао две брејк лопте које није искористио, али јесте трећу тако што је Сепи погодио мрежу за 6:5. Ноле је петим асом у мечу дошао до сет лопте коју је одличним нападом и изласком на мрежу претворио у 7:5. Још корак до тријумфа и осмине финала.

Први сет: Новак на време направио преокрет
Ђоковић је помало неочекивано започео борбу са Сепијем, јер је у трећем гему испустио свој сервис и то са нулом, што је некарактеристично за њега (1:2). Ипак, како се Италијан резултатски не би одвојио већ у раној фази, Новак је узвратио већ у наредном гему и другу шансу искористио да направи рибрејк за поравнање на 2:2.

Тако је одмах повратио контролу и показао сигурност, јер је у своја два наредна сервис гема испустио само по поен (4:3).

Осми гем је био кључан, пошто се водила жестока борба у којој је Сепи одолевао, али је превише грешио и када је погодио мрежу, Ноле је другим брејком дошао у прилику да сервира за први сет. Такву шансу не пропушта и добрим сервисима је направио први корак ка победи 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар