ВЕЛИКАН Новак и званично у Гинисовој књизи рекорда!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добио је и званичан сертификат да се налази у чувеној Гинисовој књизи рекорда.

Тенис 05.09.2015 | 20:30
ВЕЛИКАН Новак и званично у Гинисовој књизи рекорда!

У ново издање чувене књиге, које ће се званично бити објављено 10. септембра, Новак Ђоковић је уврштен због два достигнућа, највећег броја титула на Аустралијан Опену (5) и по најдужем финалу у историји овог турнира (пет сати 33 минута). Ово последње признање дели са Рафаелом Надалом.

Осим Новака, у новом “Гинису” су се нашла и многа друга славна имена светског спорта попут Френка Лампарда, Кристијана Роналда, Жозеа Муриња и Луиса Хамилтона.

Жозе Мурињо је забалежен по четири рекорда - за највећи број поена у сезони Премијер лиге (95), највише титула освојених у различитим клубовима, као најмлађи менаџер који је дошао до стотину мечева у Лиги шампиона (49 година и 12 дана), и као стручњак са највећим броју мечева без пораза на домаћем терену (77).

Звезда Реала Кристијано Роналдо добио је признање као играч са највећим бројем хет-трикова у Примери (27), чиме је престигао славног Алфреда ди Стефана, а остварио је рекорд и као спортиста са највећим бројем следбеника на Фејсбуку (преко 100 милиона) и Твитеру (27 милиона следбеника).

Коначно, Френк Лампард се у књизи нашао по томе што је играч који је постигао макар један гол протиов највише различитих клубова у Премијер лиги. Лампард је затресао мрежу чак 39 различитих клубова, док је светски шампион у Формули 1, Луис Хамилтон, место у збирци рекорда нашао пошто је после дебија у такмичењу у осам узастопних сезона успео да освоји макар једну трку у години.

Коментари / 0

Оставите коментар