VELIKAN Novak i zvanično u Ginisovoj knjizi rekorda!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je i zvaničan sertifikat da se nalazi u čuvenoj Ginisovoj knjizi rekorda.

Tenis 05.09.2015 | 20:30
VELIKAN Novak i zvanično u Ginisovoj knjizi rekorda!

U novo izdanje čuvene knjige, koje će se zvanično biti objavljeno 10. septembra, Novak Đoković je uvršten zbog dva dostignuća, najvećeg broja titula na Australijan Openu (5) i po najdužem finalu u istoriji ovog turnira (pet sati 33 minuta). Ovo poslednje priznanje deli sa Rafaelom Nadalom.

Osim Novaka, u novom “Ginisu” su se našla i mnoga druga slavna imena svetskog sporta poput Frenka Lamparda, Kristijana Ronalda, Žozea Murinja i Luisa Hamiltona.

Žoze Murinjo je zabaležen po četiri rekorda - za najveći broj poena u sezoni Premijer lige (95), najviše titula osvojenih u različitim klubovima, kao najmlađi menadžer koji je došao do stotinu mečeva u Ligi šampiona (49 godina i 12 dana), i kao stručnjak sa najvećim broju mečeva bez poraza na domaćem terenu (77).

Zvezda Reala Kristijano Ronaldo dobio je priznanje kao igrač sa najvećim brojem het-trikova u Primeri (27), čime je prestigao slavnog Alfreda di Stefana, a ostvario je rekord i kao sportista sa najvećim brojem sledbenika na Fejsbuku (preko 100 miliona) i Tviteru (27 miliona sledbenika).

Konačno, Frenk Lampard se u knjizi našao po tome što je igrač koji je postigao makar jedan gol protiov najviše različitih klubova u Premijer ligi. Lampard je zatresao mrežu čak 39 različitih klubova, dok je svetski šampion u Formuli 1, Luis Hamilton, mesto u zbirci rekorda našao pošto je posle debija u takmičenju u osam uzastopnih sezona uspeo da osvoji makar jednu trku u godini.

Komentari / 0

Ostavite komentar