Видео: На данашњи дан је дјечак постао Принц!

Пре тачно 21 годину Франческо Тоти је постигао свој први гол у дресу римске "вучице". И још није рекао све што има...

Фудбал 04.09.2015 | 21:00
Видео: На данашњи дан је дјечак постао Принц!

Да је први гол Франческа Тотија особа, живо биће, и да живи у Америци, данас би ушетао у један од оних драгстора што раде по читав дан. Прошетао би између рафова, отишао до хладног фрижидера, а онда са браон папирнатом кесом "у руци", сео на степениште испред зграде и попио своје прво пиво.

Данас је први гол Франческа Тотија у дресу Роме прославио и "америчко" пунолетство.

21 годину прошло је откако је дечак из Рима отпочео свој пут до коначног крунисања у Принца "вечног града"!

Дебитовао је под палицом Вујадина Бошкова, и то у последњој победи коју ће "Велики Вујке" остварити на клупи "вучице". Тада, као 17-годишњак, није имао шта да тражи поред Каниђе и Карневалеа, али му је Бошков и поред тога омогућио да осети терен против Бреше. Препознао је у њему "оно нешто".

Прошло је 18 месеци од његовог дебија, па до првог гола.

Нису то били велики минути, али много овдашњи тренери би изгубили стрпљење за дечака који још није имао своју шансу. Водиле би се статистике колико утакмица је без гола... Па какав је то онда таленат?

У Риму се нису тако скупо опекли, јер су добро знали да приче великих играча нису увек филмске.

4. септембра 1994. године преко 60 хиљада људи гледало је наизглед обичну утакмицу против Фође на "Олимпику", и ретки су они који су те недеље били свесни да присуствују историјском тренутку. Лопту је са леве стране заврнуо Јонас Тер, Данијел Фонсека је лопту вратио главом ка дечаку који је натрчавао и... Гол!

Једну секунду није провео Тоти размишљајући о начину на који ће шутирати, да ли има бољих опција, да ли му неко долази са леђа....

Већ у наредном тренутку славио је свој први од 299 голова колико је постигао у дресу Роме.

Нису му сметале лоше сезоне које је римски тим имао, играчи који су одлазили због бољих понуда, другачије улоге код тренера, мали број трофеја... Не, он никада није пожелео да напусти брод звани Рома, ма колико олуја била јака.

Постао је "Принц Рима", али никада није постао "Краљ Италије". Мало због других, а мало и због себе...

Прошле године је Тоти постао најстарији играч који је постигао гол у Лиги шампиона. Учинио је то прелепим лобом преко Џоа Харта, па се поставља питање: где су његове границе?

И колико оваквих играча је још увек у свету фудбала? Колико ће их бити убудуће?

Врло мало...

Гол од 80 милиона евра?

Први гол Франческа Тотија је старији од најновијег појачања Манчестер јунајтеда - Антонија Марсијала који има само 19 година. И вреди 80 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар