Како "Змајеви" могу на ЕУРО 2016?!

О судбини фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине у квалификацијама за Европско првенство сљедеће године у Француској одлучују Велс и Белгија. Израелу би пет бодова до краја гарантовало мјесто у баражу.

Фудбал 06.09.2015 | 17:00
Како "Змајеви" могу на ЕУРО 2016?!

О судбини фудбалске репрезентације БиХ у квалификацијама за ЕУРО 2016 у Француској одлучиваће Велс и Белгија.

Послије пораза од Белгије (1:3), бх. фудбалерима за пласман у бараж потребне су три побједе до краја надметања у Групи Б. Но, и у том случају не одлучују сами о својој судбини. Кључеви успјеха бх. тима налазе се у рукама Велшана и Белгијанаца, јер ће до краја угостити Израелце који тренутно заузимају трећу позицију која води у бараж.

Наиме, Израел тренутно има 12 бодова, четири више од БиХ, а уз то је бољи у међусобном дуелу (3:0, 1:3), До краја квалификација играју два пута у гостима код Велса и Белгије, те код куће са Кипром.

Да би осигурали треће мјесто потребно им је пет бодова, јер их онда бх. селекција не би могла престићи ни у случају да побиједе све три утакмице које су јој остале.

Пред изабраницима Мехмеда Баждаревића су домаћи сусрети са Андором и Велсом, а у посљедњем колу гостовање код Кипра.

Није нереално очекивати да БиХ добије сва три споменута дуела, али ће зависити од озбиљности Велса и Белгије, као и њиховог мотива у утакмицама са Израелом. Објективно и једни и други су скоро осигурали одлазак на Европско првенство, што би им гарантовао и реми у сусретима са Израелом.

ТАБЕЛА: Велс 17 бодова, Белгија 14, Израел 12, Кипар 9, БиХ 8, Андора 0.

Распоред до краја у Групи Б:
8. коло (6. септембар): Велс – Израел, БиХ – Андора, Кипар – Белгија;
9. коло (10. октобар): Андора – Белгија, БиХ – Велс, Израел – Кипар;
10. коло (13. октобар): Белгија – Израел, Кипар – БиХ, Велс – Андора.

Коментари / 0

Оставите коментар