Савићевић: Саво претјерује, нисмо ''украли'' Мандића!

- Не знам због чега се ствара толика помпа око његовог одласка у Црну Гору. Никаквог притиска на Станишу није било, послали смо понуду и он ју је прихватио.

Фудбал 05.09.2015 | 10:15
Савићевић: Саво претјерује, нисмо ''украли'' Мандића!

Овим речима за “Блиц” легенда југословенског фудбала, а сада председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић описује прелазак златног „орлића“ Станише Мандића из српског у црногорски национални тим.

Чувени Геније истиче како не може да схвати пре свега речи Саве Милошевића, који је осуо дрвље и камење како по младом Мандићу, тако и по целој Црној Гори, наводећи да бивши “орлић” иде у државу која је пре свега забранила његов дочек.

- Сматрам да је Саво претерао са изјавама. Схватам да није био хладне главе док је причао о Мандићу, али неке ствари није смео да изговори. Па ФСС није његово власништво, шта ће се десити ако га он напусти за коју годину, ко ће онда правдати његове речи? Станиша је сам одлучио да је Црна Гора прави избор за њега, па младић се родио у Херцег Новом - додаје Савићевић.

Када су у питању писања да је Црна Гора украла златног “орлића”, председник ФСЦГ истиче како нема ни речи о томе. Чак наводи аргументе да је и Србија слично радила.

- Како може да се ради о крађи играча који је сам одлучио да настави каријеру у Црној Гори?! Па да ли смо се ми жалили када је Петар Шкулетић одлучио да ће играти за Србију? Реч је била о најбољем стрелцу Партизана и Суперлиге те године и он се напрасно одлучио за Србију. Ни једну једину реч из ФСЦГ нисте могли да чујете. Ми поштујемо свачији избор, а тако би требало и ФСС - прича Дејан Савићевић.

Истуиче да је млади Станиша је велики добитак за црногорски национални тим.

- Реч је о великом таленту, што је доказао и на Светском првенству за младе на Новом Зеланду. Ово је свакако велики плус за репрезентацију Црне Горе - каже Савићевић

Када је реч о Мандићевом дебију, са административне стране нема проблема па је та одлука искључиво на селектору Црне Горе Бранку Брновићу.

- То је сада до тренера. Не постоји препрека да Станиша да заигра против Лихтенштајна за викенд, а да ли ће, то само зна селектор Брновић - завршио је Геније.

Колико је овај трансфер био ненадан говори и чињеница да Дејан Савићевић није ни учествовао у преговорима да се Станиша Мандић доведе међу „храбре соколе“.

- Добио сам само позив од сарадника који су ме питали за мишљење о њему. Када сам се сложио да је у питању талентован играч, они су завршили све око трансфера.

Коментари / 0

Оставите коментар