Кад Мерсиха брани Данску од муслимана

Мерсиха Чоковић (36) која је као 13-годишњакиња са фамилијом 1992. године избјегла у Данску пред ратом у БиХ, шокирала је многе својим ставом.

Свијет 04.09.2015 | 22:48
Кад Мерсиха брани Данску од муслимана

Након што је написала контроверзни текст чије главне дијелове преносимо, Чоковићева је синоћ била и на другом данском каналу “ДР” (јавни сервис).

Након фотографија малог Ајлана које су водитељи пустили у програм дијалошке емисије остала је “без ријечи”, након чега је напустила разговор са водитељем и вратила се међу публику…

Данас очито загријана десничарка, Чоковићева се у полемичком тексту који је у понедјељак објављен на данском порталу „бдк“, заузима за затварање граница Данске за избјеглице који тренутно покушавају побјећи од ужаса рата.

Она каже да не види друго рјешење за земљу и будућност одрастања њене дјеце. Наводи да на имигрантима највише зарађују трговци људима, а да она има овакав став, иако јој “срце крвари” због судбине избјеглица.

„Данска је под толиким притиском да једноставно више не може примити више избјеглица“, пише Чоковићева, која је једном и сама била избјеглица.

У коментарима који су одмах услиједили, многи су је подсјетили управо на ту чињеницу, питајући је шта би са њом самом било да је Данска 1992. године “затворила границе”, како сада предлаже ова жена.

Мерсиха критикује и друге социјалне програме Данске, попут оних који су усмјерени на рехабилитацију починилаца кривичних дјела, али посебно је многе огорчио дио њеног текста у којем пише да су “Данци уморни од ислама и муслимана због којих су већ на многим мјестима за све укинути алкохол и свињетина”(!?)

„Имиграција никад није била тако велики проблем у Данској као сада… Моје срце крвари за сиромашне људе који у гуменим чамцима и ризикујући своје животе, испловљавају за Европу, несвјесни да у многа мјеста нису добродошли. Или да, у најгорем случају, могу испустити душу на медитеранским валовима или у препуним камионима на аутоцести“, наводи Чоковићева, критикујући, по њој, двострука мјерила и лицемјерје неких политичара у ЕУ у вези са овим питањем, преносе сарајевски портали.

Извор: Н.Н.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

кљ

04.09.2015 18:27

Будала колко хоћете .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

04.09.2015 19:03

Не казе се дзабе!!! Босанац кад се наједе другације мисли.Није Мерса прва а ни задња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре милојко

05.09.2015 04:41

Шта раде Мађари и Грци бацају шок бомбе на избјеглице.

Name

блбл

04.09.2015 19:05

Босић: "Увести контролу менталног здравља"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прилагодјавање

04.09.2015 19:18

Слазем се да градјанин једне дрзаве изрази забринутост у вези с великим повецањем броја странаца јер це то сигурно довести до погорсавања односа измедју Данаца и странаца.Не слазем се да треба затворити границе за избјеглице из Сирије.Односи у Данској су вец доста напети и ако се не варам на власти је десницарска партија која би најрадије и оне странце који имају дрзављанство вратила назад.Људима који зеле да зиве у земљама које имају другације вриједности од њихових треба одмах од поцетка ставити до знања да требају да се прилагоде како изгледом тако и умјереносцу идеја (у овом слуцају вјерских)да не би створили атмосферу мрзње и нетолеранције.Они који придају много знацаја вјери и правилном исповједању исте најбоље би било да остану у земљама у којима је то могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није сама

04.09.2015 19:32

Прије пар мјесеци ме је возила Босњакуња таксиста. Казе овако:' Докле це Сведска да изиграва мајку Терезу'. Било је и симпатицно. Једноставно они с разумом и искуством распада Југославије боје се за властиту егзистенцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

04.09.2015 19:40

Кусајте чорбу коју сте сами закували...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

04.09.2015 20:10

Мисли да је несто а испала глупа ,тако овим иступом замрзили је а нароцито у њеној матицној земљи.фацом је иста ко ови дански десницари,несто измеду зутог и бјелог,да те бог сацува,срецом нема их пуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јулио

05.09.2015 04:15

Шта би дао да можеш живјети у Данској , забранио би долазак и својим родитељима.

Name

Драган

07.09.2015 07:08

До '74 Србин или Хрват,од '74 муслиман,од '92 Бошњак,од 2000.Скандинавац...јбг.можда је то ипак исправно!?Један је живот па гледај да ти буде лакше!

ОДГОВОРИТЕ