Федерер: За успјех је потребна тврдоглавост!

Други тенисер света Роџер Федерер рекао је да га је повреда леђа коју је имао пре две године натерала да нешто промени у својој игри.

Тенис 06.09.2015 | 18:00
Федерер: За успјех је потребна тврдоглавост!

Федерер је истакао да је у тенису и спорту уопште добро бити тврдоглав, али и вољан да нешто промени, зато што све брзо напредује, као и да он воли и једно и друго.

“Можете да будете тврдоглави и успешни или да нешто промените. За мене је и једно и друго битно. Мислим да морате да будете тврдоглави, да верујете да ће се вредан рад који имате иза себе исплатити или да на неком мечу кажете: ‘Океј, три пута заредом ме је победио бекхендом на линију, хајте да га видим још једном’. И он ће покушати и четврти и пети пут и одједном ће престати. Потребна вам је тврдоглавост да бисте успели”, нагласио је Федерер.

Швајцарски тенисер је нагласио да је свестан да није током каријере много причао о променама, али да су оне тек у последње време постале видљиве.

“Сама идеја промене је веома важна јер у супротном све може да постане досадно до неких граница. Мислим да треба да изазивате себе и испробавате нове ствар, а сад, да ли ће то бити место где тренирате, како тренирате или са ким… Све еволуира и мења се и морате то отворено да прихватите. Можда нисам много причао о томе током каријере, али сам увек то прихватао, а сада се више примећује. Очигледно је да су ми проблеми са леђима које сам имао 2013. године дали прилику да сагледам ширу слику, него да је све било у реду. То ми је дало шансу да нешто променим и срећан сам што сам тај период када нисам много побеђивао тако искористио”, истакао је Федерер.

На констатацију да у моду враћа стил од пре 10-20 година, Федерер је одговорио:

“Ко зна, надам се да ће бити такав случај. Било би лепо видети више играча који то раде, јер би за све било забавно да виде комбинацију различитих играча и њихових карактеристика. Није као да невероватне размене са основне линије нису занимљиве или стални изласци на мрежу. Увек је било сјајно гледати класике – Сампраса и Агасија, или Мекинроа и Борга. Невероватно је шта су они играли једни против других. Добра ствар за мене је што сам гледао њих како играју док сам одрастао. Понекад је то мени успевало, а понекад и мојим ривалима. Увек сам се пријатно осећао када сам користио такве ударце и уживао сам у таквој игри. Драго ми је што сам успео да је вратим и да сада функционише”.

Федерер се у четвртак пласирао у треће коло УС Опена тријумфом са 6:1, 6:2, 6:1 над Белгијанцем Стивом Дарсисом, а наредни ривал биће му немачки тенисер Филип Колшрајбер.

Коментари / 0

Оставите коментар