ЕП - Ђорђевић: Најтежи задатак за старт!

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да његову екипу очекује најтежи могући почетак на Европском првенству.

Кошарка 05.09.2015 | 12:00
ЕП - Ђорђевић: Најтежи задатак за старт!

Српски кошаркаши у суботу од 18 часова у Берлину играју са Шпанијом, а Ђорђевић истиче да би његовим изабраницима тај дуел требало да донесе мир тиму пред наставак такмичења.

“Мислим да нас од свих репрезентација чека најтежи почетак на Европском првенству, међутим, због мира и сталожености је то добро и идемо ка осталим утакмицама”, рекао је Ђорђевић новинарима у Берлину.

Ђорђевић је за Шпанце истакао да заслужују поштовање због свега што су постигли у историји.

“Шпанци су означили једну епоху. Последњу деценију кошарке у којој су доминирали, освајали медаље. Заслужују максимално поштовање, јер имају светске звезде, НБА играче. Ипак, чинимо грешку, јер бисмо мање требали да причамо о њима. У меч би требало да уђемо без страха. Они су нам велики дужници”, рекао је Ђорђевић.

Селектор Србије је оценио да би требало опрезно ући у дуел са Шпанијом, која је после прошлогодишњег Светског првенства подмладила састав.

“Јесте да су подмладили екипу, али су сада као рањени лав, који је веоам опасан. Имају велики поно, знају своје квалитете. Можда су атлетски изгубили нешто одласцима неких играча, али су доласком нових нестварно много добили у нападу”, нагласио је Ђорђевић, “Такмичење пред нама је захтевно, јесте да почиње са Шпанцима, али се ту не завршава. Задатак свих нас је да после меча хладне главе, без обзира на резултат, седнемо и анализирамо и припремимо се за следећег противника, који је овде домаћин и има опасног Новицког у тиму”.

Поред Шпаније, у групи Б са репрезентацијом Србије су и селекције Немачке, Турске, Италије и Исланда.

Коментари / 0

Оставите коментар