Баждаревић: Могло је бити и другачије!

"Белгија је заслужено добила, иако је резултат могао бити и другачији да смо успјели дуже држати 1:0 или успјети изједначити у периоду утакмице гдје смо имали шансе", рекао је Мехмед Баждаревић послије пораза 1:3 од Белгије у Бриселу.

Фудбал 04.09.2015 | 18:00
Баждаревић: Могло је бити и другачије!

Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић послије пораза 1:3 од Белгије у Бриселу у седмом колу квалификација за ЕУРО 2016 изјавио је да се меч могао завршити и другачије..

"Белгија је заслужено добила, иако је резултат могао бити и другачији да смо успјели дуже држати 1:0 или успјети изједначити у периоду утакмице гдје смо имали шансе", рекао је Меша.

"Имали смо против себе добру екипу. Могли смо у појединим моментима утакмице урадити неке ствари другачије“, казао је Баждаревић, а као главни узрок пораз окарактерисао:

"Белгија је у првом полувремену била доминантнија, а ми смо брзо губили лопте. Потрошили смо пуно лопти, те препустили им иницијативу, па смо у једном моменту морали примити голове. Недостајало је форме и свјежине код појединаца“.

На питање шта мисли о лошој игри Мирлема Пјанића, Баждаревич је одговорио:

"Сигурно сви смо очекивали нешто више након његових одличних посљедњих утакмица у клубу. Имао је малу повреду од меча са Јувентусом. Наша игра умногоме зависи од њега. Нисмо успјели вечерас, а за то је кривац квалитетан противник. Белгија је у овом моменту боља екипа од нас, а ми се окрећемо наредним утакмицама".

Повреда Емира Спахића, према Баждаревићу, пореметила је игру БиХ у Бриселу.

"Излазак Емира пореметио нас је, али опет кажем нисмо искористили шансе и то је то“, говорио је Баждаревић на конференцији за медије.

Након неуспјеха против "црвених ђавола“ БиХ је изгубила шансе за директан пласман на наредно Европско првенство, а у преостала три кола бориће се за трећу позицију у групи Б која води у бараж.

"Остале су још три утакмице. Имали смо велику шансу вечерас. Морали смо боље играти. Сада морамо спремити меч против Андоре у недјељу, а онда мислити о сусретима у октобру“, поручио је Баждаревић.

СУЂЕЊЕ
Није био Баждаревић задовољан ни суђењем, које није хтио претјерано коментарисати.

"Не бих пуно о суђењу. Судија није био на нивоу. Било је прекршаја који нису свирани на Џеки. Белгијске колеге су ми рекле да је судија био наклоњен белгијској репрезентацији", истакао је Баждаревић.

Коментари / 0

Оставите коментар