Baždarević: Moglo je biti i drugačije!

"Belgija je zasluženo dobila, iako je rezultat mogao biti i drugačiji da smo uspjeli duže držati 1:0 ili uspjeti izjednačiti u periodu utakmice gdje smo imali šanse", rekao je Mehmed Baždarević poslije poraza 1:3 od Belgije u Briselu.

Fudbal 04.09.2015 | 18:00
Baždarević: Moglo je biti i drugačije!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević poslije poraza 1:3 od Belgije u Briselu u sedmom kolu kvalifikacija za EURO 2016 izjavio je da se meč mogao završiti i drugačije..

"Belgija je zasluženo dobila, iako je rezultat mogao biti i drugačiji da smo uspjeli duže držati 1:0 ili uspjeti izjednačiti u periodu utakmice gdje smo imali šanse", rekao je Meša.

"Imali smo protiv sebe dobru ekipu. Mogli smo u pojedinim momentima utakmice uraditi neke stvari drugačije“, kazao je Baždarević, a kao glavni uzrok poraz okarakterisao:

"Belgija je u prvom poluvremenu bila dominantnija, a mi smo brzo gubili lopte. Potrošili smo puno lopti, te prepustili im inicijativu, pa smo u jednom momentu morali primiti golove. Nedostajalo je forme i svježine kod pojedinaca“.

Na pitanje šta misli o lošoj igri Mirlema Pjanića, Baždarevič je odgovorio:

"Sigurno svi smo očekivali nešto više nakon njegovih odličnih posljednjih utakmica u klubu. Imao je malu povredu od meča sa Juventusom. Naša igra umnogome zavisi od njega. Nismo uspjeli večeras, a za to je krivac kvalitetan protivnik. Belgija je u ovom momentu bolja ekipa od nas, a mi se okrećemo narednim utakmicama".

Povreda Emira Spahića, prema Baždareviću, poremetila je igru BiH u Briselu.

"Izlazak Emira poremetio nas je, ali opet kažem nismo iskoristili šanse i to je to“, govorio je Baždarević na konferenciji za medije.

Nakon neuspjeha protiv "crvenih đavola“ BiH je izgubila šanse za direktan plasman na naredno Evropsko prvenstvo, a u preostala tri kola boriće se za treću poziciju u grupi B koja vodi u baraž.

"Ostale su još tri utakmice. Imali smo veliku šansu večeras. Morali smo bolje igrati. Sada moramo spremiti meč protiv Andore u nedjelju, a onda misliti o susretima u oktobru“, poručio je Baždarević.

SUĐENJE
Nije bio Baždarević zadovoljan ni suđenjem, koje nije htio pretjerano komentarisati.

"Ne bih puno o suđenju. Sudija nije bio na nivou. Bilo je prekršaja koji nisu svirani na Džeki. Belgijske kolege su mi rekle da je sudija bio naklonjen belgijskoj reprezentaciji", istakao je Baždarević.

Komentari / 0

Ostavite komentar