Колинда и Демирел званично отворили Евробаскет!

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић и први човек ФИБА Европе Тургај Демирел званично су отворили Европско првенство у четвртак увече.

Кошарка 04.09.2015 | 17:45
Колинда и Демирел званично отворили Евробаскет!

Свечана церемонија отварања одржана је на Тргу Бана Јелачића у центру Загреба, који ће бити домаћин групе Ц Евробаскета.

Шампионат ’Старог континента’ почиње у суботу и трајаће до 20. септембра, а биће одржан у Француској, Немачкој, Хрватској и Летонији.

Отварању су присуствовали сви високи хрватски званичници, уз градоначелника Загреба Милана Бандића, председника Хрватске кошаркашке федерације Ивана Шукера и велики број легендарних кошаркаша.

„Пресрећна сам што смо добили част да будемо домаћини отварања Евробаскета. Надам се да ће национални тимови и навијачи из однети само најлепше импресије о Загребу и Хрватској. Данас Хрватска има сјајне младе играче који су поставили своју будућност, као и репрезентације, на јаке основе“, рекла је председница Хрватске.

У свом говору, Демирел је све подсетио да је Европско првенство које је 1989. године одржано у Загребу било једно од најбољих свих времена.

“Европске легенде, као што је Дражен Петровић, одвеле су своје тимове до подијума. Инспирисали су млађу генерацију спортиста да јуре своје снове. Ове године, Хрватска, Француска, Немачка и Летонија ће бити позорнице за нову генерацију легенди да се изборе за своје место у кошаркашкој историји. Одлука да се Евробаскет игра у четири земље осликава нашу посвећеност да кошарку пружимо навијачима који је воле”, рекао је Демирел.

У групи Ц, која ће бити играна у Загребу, налазе се Хрватска, Грчка, Холандија, Словенија, Македонија и Грузија.

Коментари / 0

Оставите коментар