Kolinda i Demirel zvanično otvorili Evrobasket!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i prvi čovek FIBA Evrope Turgaj Demirel zvanično su otvorili Evropsko prvenstvo u četvrtak uveče.

Košarka 04.09.2015 | 17:45
Kolinda i Demirel zvanično otvorili Evrobasket!

Svečana ceremonija otvaranja održana je na Trgu Bana Jelačića u centru Zagreba, koji će biti domaćin grupe C Evrobasketa.

Šampionat ’Starog kontinenta’ počinje u subotu i trajaće do 20. septembra, a biće održan u Francuskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji.

Otvaranju su prisustvovali svi visoki hrvatski zvaničnici, uz gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, predsednika Hrvatske košarkaške federacije Ivana Šukera i veliki broj legendarnih košarkaša.

„Presrećna sam što smo dobili čast da budemo domaćini otvaranja Evrobasketa. Nadam se da će nacionalni timovi i navijači iz odneti samo najlepše impresije o Zagrebu i Hrvatskoj. Danas Hrvatska ima sjajne mlade igrače koji su postavili svoju budućnost, kao i reprezentacije, na jake osnove“, rekla je predsednica Hrvatske.

U svom govoru, Demirel je sve podsetio da je Evropsko prvenstvo koje je 1989. godine održano u Zagrebu bilo jedno od najboljih svih vremena.

“Evropske legende, kao što je Dražen Petrović, odvele su svoje timove do podijuma. Inspirisali su mlađu generaciju sportista da jure svoje snove. Ove godine, Hrvatska, Francuska, Nemačka i Letonija će biti pozornice za novu generaciju legendi da se izbore za svoje mesto u košarkaškoj istoriji. Odluka da se Evrobasket igra u četiri zemlje oslikava našu posvećenost da košarku pružimo navijačima koji je vole”, rekao je Demirel.

U grupi C, koja će biti igrana u Zagrebu, nalaze se Hrvatska, Grčka, Holandija, Slovenija, Makedonija i Gruzija.

Komentari / 0

Ostavite komentar