Косовска Митровица и Звечан без воде

Косовска Митровица и Звечан од синоћ су без воде са градског водовода због постојања сумње да вода није бактериолошки и хемијски исправна.

Србија 04.09.2015 | 09:00
Косовска Митровица и Звечан без воде

Директор ЈП “Водовод - Ибар” Миодраг Ралић изјавио је Тањугу да су у четвртак вече искључили снабдевање водом Косовске Митровице и Звечана због сумње да је вода неисправна за употребу.

Ралић је казао да ће снабдевање ове две општине на северу Косова водом бити нормализовано након што екипе Завода за јавно здравље из Косовске Митровице испитају воду и утврде њену исправност.

Регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Тањугу да је једно лице из Зубиног Потока синоћ лишено слободе јер је просуло одређену количину хемикалије која је доспела у реку Ибар.

Бојић је казао да су мештани Зубиног Потока у четвртак око 18.30 осетили непријатан мирис и пријавили полицији која је истрагом стигла до осумњиченог који је око 20 часова приведен.

Полиција је у 20.00 привела осумњиченог М.Д. Просуо је у канализуцију хемијску материју која се излила у реку Ибар. Обављен је разговор са њим, а одлуком тужиоца одређен му је притвор до 48 сати, рекао је Бојић.

Количина ове материје која је доспела у реку није позната, а претпоставља се да је реч о пентану.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар