Kosovska Mitrovica i Zvečan bez vode

Kosovska Mitrovica i Zvečan od sinoć su bez vode sa gradskog vodovoda zbog postojanja sumnje da voda nije bakteriološki i hemijski ispravna.

Srbija 04.09.2015 | 09:00
Kosovska Mitrovica i Zvečan bez vode

Direktor JP “Vodovod - Ibar” Miodrag Ralić izjavio je Tanjugu da su u četvrtak veče isključili snabdevanje vodom Kosovske Mitrovice i Zvečana zbog sumnje da je voda neispravna za upotrebu.

Ralić je kazao da će snabdevanje ove dve opštine na severu Kosova vodom biti normalizovano nakon što ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice ispitaju vodu i utvrde njenu ispravnost.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je jedno lice iz Zubinog Potoka sinoć lišeno slobode jer je prosulo određenu količinu hemikalije koja je dospela u reku Ibar.

Bojić je kazao da su meštani Zubinog Potoka u četvrtak oko 18.30 osetili neprijatan miris i prijavili policiji koja je istragom stigla do osumnjičenog koji je oko 20 časova priveden.

Policija je u 20.00 privela osumnjičenog M.D. Prosuo je u kanalizuciju hemijsku materiju koja se izlila u reku Ibar. Obavljen je razgovor sa njim, a odlukom tužioca određen mu je pritvor do 48 sati, rekao je Bojić.

Količina ove materije koja je dospela u reku nije poznata, a pretpostavlja se da je reč o pentanu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar