Коларов: Ми препланули манекени?! Па, играмо напољу!

Александар Коларов је прокоментарисао новинске написи о томе како се облаче фудбалски репрезентативци облаче, изгледају... "Читам наслов: 'Препланули манекени'. Па, ко није преплануо у августу!? Играм напољу, стојим на сунцу".

Фудбал 05.09.2015 | 09:15
Коларов: Ми препланули манекени?! Па, играмо напољу!

Фудбалери Србије преузимају одговорност за лоше резултате у квалификацијама за Европско првенство у Француској, али исто тако сматрају да би требало да буду боље третирани у јавности, поготово у медијима.

Пред меч против Јерменије, који за Србију није имао ама баш никакав значај, с обзиром на то да је Србија имала -2 бода у квалификационој групи, готово да се уопште не прича о фудбалским стварима. Након што је Немања Матић замерио медијима на темама које обрађују приликом окупљања репрезентативаца, данас је и Александар Коларов отворио душу и водио дијалог са новинарима који су били у Старој Пазови.

Између осталог, леви бек Манчестер ситија је рекао и да би у репрезентацији требало да постоје бољи услови и план рада, истичући притом да не говори о недостатку терена, дресова, копачки, већ о систему.

"Ми смо на -2 бода одлуком суда, али то не умањује наш катастрофалан учинак у квалификацијама. Постоји много разлога за то. Највећа одговорност је на нама играчима, али морам да станем у заштиту тих играча, јер сам један од најискуснијих. Играчи који имају неспоран квалитет морају да буду стављени у услове да дају максимум. Годинама је недостајала организација и програм рада. Играм дуго у иностранству. Зашто се боље игра у клубовима? Зато што у клубовима постоји програм и не зависи од једне лоше утакмице или три победе и ништа се не ради од данас до сутра и не мења", рекао је Коларов.

Ушавши у полемику са новинарима, Коларов је наставио: "Не ради се о томе да некоме фали терен или копачка, да је крив економ... Не! Ради се о условима програма или рада".

На инсистирање новинара да каже све шта му је на души, Коларов је рекао: "Када будем одлучио ја ћу да кажем јавно, ја сам сада играч и радим како ми се каже. Када будем мислио да треба или будем на некој функцији, ја ћу радити како ја мислим. Ја мишљење имам од пре четири године и имам га и сада и не мењам га".

На констатацију новинара да није исти програм рада у клубовима и репрезентацији, Коларов је узвратио контрапитањима:

"Зашто се онда не бисмо приближили програму клубова да радимо како треба? Да ли мислите да су три утакмице криве за ово где смо сада? Мислите да је овде годинама рађено како треба?".

"Да не буде забуне и да се не извлачи из контекста - ја сам и рекао да је највећа одговорност на играчима. Рекао сам да не може нико да игра фудбал уместо мене. Али, систем мора да постоји".

Говорио је и о медијским написима:

"Изађе наслов у новинама да смо препланули манекени. Па, ко није преплануо у августу!? Стојим напољу, тренирам на сунцу. Да вам кажем, мени ти написи не сметају, не смета то нама да због тога не играмо добро...", рекао је Коларов и наставио:

"Ја немам проблем ни са једним новинаром, нити бих хтео да улазим у полемику пред утакмицу. Само кажем да сви ми заједно треба да радимо заједно, за исти циљ, за пласман на европско или светско првенство. Ми имамо исти циљ. Нама је циљ да представљамо Србију. И зато мислим да треба да порадимо на бољој сарадњи".

Коментари / 0

Оставите коментар