БРАВО! Њемачки клубови показују људскост!

Немачки фудбалски клубови и њихови навијачи показали су шта значи бити хуман, шта значи бити човек - понудили су помоћ мигрантима из Сирије и других арапских земаља, Бајерн дао МИЛИОН ЕВРА, у Дортмунду гледали утакмицу...

Фудбал 05.09.2015 | 09:45
БРАВО! Њемачки клубови показују људскост!

Помози другоме у невољи, једно је од основних начела људске цивилизације на које се заборавља.

Али, има и оних који на то не заборављају.

Минхенски Бајерн објавио је данас планове за помоћ избелицама из Сирије и другим арапским земљама који подразумевају - финансијску подршку, помоћ у храни и учење немачког језика.

Немачки фудбалски гигант саопштио је да ће у сарадњи са властима Минхена и државним врхом давати помоћ онима који беже из земаља захваћених ратом.

Бајерн је већ донирао МИЛИОН ЕВРА за пројекат укључивања избеглица у немачко друштво а план је и да отвори тренинг камп у којем ће људима који су побегли из арапских земаља у којима се воде ратови, понудити финансијску и другу врсту помоћи, организовати им тренинге, учење језика...

"Бајерн је друштвено одговоран клуб и види своју улогу у помоћи избеглицама, поготово деци", рекао је први човек Бајерна, легендарни Карл Хајнц Румениге.

Претходног викенда навијачи клубова из Бундеслиге били су на висини задатка, изражавајући јавно подршку и добродошлицу избеглицама. Група од око 200 избеглица била је специјалан гост Борусије из Дортмунда.

Свака част!

Коментари / 0

Оставите коментар