Венгер: Има новца, нема играча!

Менаџер Арсенала на примеру Манчестер јунајтеда и Ентонија Марсијала анализира ситуацију на највишем нивоу фудбалског тржишта.

Фудбал 07.09.2015 | 13:00
Венгер: Има новца, нема играча!

Арсен Венгер константно је на удару критика, јер је по мишљењу дела навијача и медија превише пасиван током прелазних рокова, па Арсенал због тога не може равноправно да се носи са највећим клубовима Премијер лиге и Европе.

Ово лето било је типичан пример, пошто је на "Емирате" стигао само голман Петр Чех (мада је чињеница да није било ни одлазака важних играча).

"Нико не тражи да Арсенал купује ради куповине, али желимо да видимо како се новац улаже да би тим постао бољи", порука је највећег клуба навијача.

Манчестер сити издвојио је 74 милиона евра за Кевина де Брујнеа, пре тога 60 милиона за Рахима Стерлинга, док је Манчестер јунајтед последњег дана "пијаце" довео 19-годишњег Ентонија Марсијала из Монака за 50 или 60 милиона евра, зависно од извора информације.

Француски медији наводе да су у уговор укључени бонуси, који у будућности могу да учине тај трансфер вредним 80 милиона евра и Венгер је управо тај пример искористио да објасни зашто није довео никога осим Чеха.

"У овом тренутку је проблем пронаћи играче са којима ћеш бити сигуран да ћеш имати бољи тим. Монако је Манчестер јунајтеду продао Марсијала за 80 милиона евра, а тај момак је прошле сезоне у француском првенству дао 11 голова. Шта више да вам кажем?"

Искусни стратег Арсенала истакао је да он и клуб не беже од улагања, што сматра да се види кроз трансфере Алексиса Санчеза, Месута Озила, Чеха, бразилског штопера Габријела...

"На фудбалском тржишту не недостаје ни новца, ни жеље да се инвестира. Недостају играчи довољно добри да буду појачања великих клубова", закључио је Венгер.

Куриозитет је да Арсенал једини од 98 клубова "лига петице" (Премијер лига, Примера, Бундес, Серија А, Лига 1) у недавно завршеном прелазном року није купио ниједног фудбалера изван голманске позиције!

Коментари / 0

Оставите коментар