Venger: Ima novca, nema igrača!

Menadžer Arsenala na primeru Mančester junajteda i Entonija Marsijala analizira situaciju na najvišem nivou fudbalskog tržišta.

Fudbal 07.09.2015 | 13:00
Venger: Ima novca, nema igrača!

Arsen Venger konstantno je na udaru kritika, jer je po mišljenju dela navijača i medija previše pasivan tokom prelaznih rokova, pa Arsenal zbog toga ne može ravnopravno da se nosi sa najvećim klubovima Premijer lige i Evrope.

Ovo leto bilo je tipičan primer, pošto je na "Emirate" stigao samo golman Petr Čeh (mada je činjenica da nije bilo ni odlazaka važnih igrača).

"Niko ne traži da Arsenal kupuje radi kupovine, ali želimo da vidimo kako se novac ulaže da bi tim postao bolji", poruka je najvećeg kluba navijača.

Mančester siti izdvojio je 74 miliona evra za Kevina de Brujnea, pre toga 60 miliona za Rahima Sterlinga, dok je Mančester junajted poslednjeg dana "pijace" doveo 19-godišnjeg Entonija Marsijala iz Monaka za 50 ili 60 miliona evra, zavisno od izvora informacije.

Francuski mediji navode da su u ugovor uključeni bonusi, koji u budućnosti mogu da učine taj transfer vrednim 80 miliona evra i Venger je upravo taj primer iskoristio da objasni zašto nije doveo nikoga osim Čeha.

"U ovom trenutku je problem pronaći igrače sa kojima ćeš biti siguran da ćeš imati bolji tim. Monako je Mančester junajtedu prodao Marsijala za 80 miliona evra, a taj momak je prošle sezone u francuskom prvenstvu dao 11 golova. Šta više da vam kažem?"

Iskusni strateg Arsenala istakao je da on i klub ne beže od ulaganja, što smatra da se vidi kroz transfere Aleksisa Sančeza, Mesuta Ozila, Čeha, brazilskog štopera Gabrijela...

"Na fudbalskom tržištu ne nedostaje ni novca, ni želje da se investira. Nedostaju igrači dovoljno dobri da budu pojačanja velikih klubova", zaključio je Venger.

Kuriozitet je da Arsenal jedini od 98 klubova "liga petice" (Premijer liga, Primera, Bundes, Serija A, Liga 1) u nedavno završenom prelaznom roku nije kupio nijednog fudbalera izvan golmanske pozicije!

Komentari / 0

Ostavite komentar