Ивановић: Увукао се страх, а немамо ни среће!

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је утакмица са Јерменијом веома битна и да би победа унела мир у редове државног тима.

Фудбал 04.09.2015 | 10:30
Ивановић: Увукао се страх, а немамо ни среће!

"Поглед на табелу највише дотиче нас играче. Мислим да нисмо заслужили да имамо минус бодове. Садашњи положај само играчи могу да промене и победа би унела много мира у наше редове", казао је Ивановић за сајт националног савеза

Он сматра да Србија није имало ни много среће у квалификацијама за првенство Европе.

"У нас се увукао неки страх, као да смо изгубили самопоуздање. Поред тога, рецимо, немамо среће са централним бековима. Бројне повреде су нас спутале да у тој важној линији, а то је одбрана, пружимо сигурнију игру. Ми имамо много талентованих одбрамбених играча, али се понекад деси да не можемо да играмо у најјачем саставу", констатовао је дефанзивац Челсија.

Најискуснији репрезентативац Србије признао је да су његови саиграчи из одбране у неким утакмицама стајали "много високо", а да су линије биле развучене.

"Личило је то као да нисмо били тактички спремни. Медјутим, то је била само варка, пошто нисмо могли да играмо увек у најбољој постави", објаснио је Ивановић.

На питање да ли ће играти и у наредном циклусу такмичења, Ивановић је одговорио да није размишљао о томе.

"Мени је увек важнија садашњост од будућности. Ако будем потребан и ако моја форма буде добра увек ћу се одазивати на позив селектора", поручио је Ивановић.

Заменик капитена Александар Коларов признао је да је највећа одговорност на играчима, након што је Србија изгубила све шансе да се надје на завршном турниру у Француској.

"Играчи имају квалитет за врхунска достигнућа. Треба само поставити услове да то функционише. У великим клубовима постоје програми од којих се не одустаје лако. Код нас тога често нема", рекао је Коларов.

Дефанзивац Манчестер Ситија сматра да је свака утакмица важна за нашу репрезентацију.

"Нама је победа против Јерменије неопходна да би вратили мир у редове екипе", закључио је Коларов.

Фудбалери Србије налазе се на петом месту И групе квалифкација за првенство Европе са два бода минуса због казне и нереда на утакмици са Албанијом у Београду.

Утакмица против Јерменије игра се у петак од 20.45 сати на стадиону "Карадјордје" у Новом Саду без присуства публике.

Три дана касније на програму је пријатељски меч против Француске у Бордоу.

Коментари / 0

Оставите коментар