Ivanović: Uvukao se strah, a nemamo ni sreće!

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je utakmica sa Jermenijom veoma bitna i da bi pobeda unela mir u redove državnog tima.

Fudbal 04.09.2015 | 10:30
Ivanović: Uvukao se strah, a nemamo ni sreće!

"Pogled na tabelu najviše dotiče nas igrače. Mislim da nismo zaslužili da imamo minus bodove. Sadašnji položaj samo igrači mogu da promene i pobeda bi unela mnogo mira u naše redove", kazao je Ivanović za sajt nacionalnog saveza

On smatra da Srbija nije imalo ni mnogo sreće u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"U nas se uvukao neki strah, kao da smo izgubili samopouzdanje. Pored toga, recimo, nemamo sreće sa centralnim bekovima. Brojne povrede su nas sputale da u toj važnoj liniji, a to je odbrana, pružimo sigurniju igru. Mi imamo mnogo talentovanih odbrambenih igrača, ali se ponekad desi da ne možemo da igramo u najjačem sastavu", konstatovao je defanzivac Čelsija.

Najiskusniji reprezentativac Srbije priznao je da su njegovi saigrači iz odbrane u nekim utakmicama stajali "mnogo visoko", a da su linije bile razvučene.

"Ličilo je to kao da nismo bili taktički spremni. Medjutim, to je bila samo varka, pošto nismo mogli da igramo uvek u najboljoj postavi", objasnio je Ivanović.

Na pitanje da li će igrati i u narednom ciklusu takmičenja, Ivanović je odgovorio da nije razmišljao o tome.

"Meni je uvek važnija sadašnjost od budućnosti. Ako budem potreban i ako moja forma bude dobra uvek ću se odazivati na poziv selektora", poručio je Ivanović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov priznao je da je najveća odgovornost na igračima, nakon što je Srbija izgubila sve šanse da se nadje na završnom turniru u Francuskoj.

"Igrači imaju kvalitet za vrhunska dostignuća. Treba samo postaviti uslove da to funkcioniše. U velikim klubovima postoje programi od kojih se ne odustaje lako. Kod nas toga često nema", rekao je Kolarov.

Defanzivac Mančester Sitija smatra da je svaka utakmica važna za našu reprezentaciju.

"Nama je pobeda protiv Jermenije neophodna da bi vratili mir u redove ekipe", zaključio je Kolarov.

Fudbaleri Srbije nalaze se na petom mestu I grupe kvalifkacija za prvenstvo Evrope sa dva boda minusa zbog kazne i nereda na utakmici sa Albanijom u Beogradu.

Utakmica protiv Jermenije igra se u petak od 20.45 sati na stadionu "Karadjordje" u Novom Sadu bez prisustva publike.

Tri dana kasnije na programu je prijateljski meč protiv Francuske u Bordou.

Komentari / 0

Ostavite komentar