Шта треба Српкињама за ОИ у Рију до краја Свјетског купа?

Одбојкашицама потребне три победе и тријумф Русије! Српске одбојкашице од петка до недеље очекују кључне утакмице на Светском купу у Јапану у борби за пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 04.09.2015 | 08:15
Шта треба Српкињама за ОИ у Рију до краја Свјетског купа?

Изабранице Зорана Терзића у среду су стигле, где ће играти са Кубом, Кенијом и Аргентине. Наредни ривал су им Кубанке, са којима су меч почеле од 8 часова.

Сениорке Србије су до сада забележиле седа победа и један пораз и ишечкују расплет у Нагоји.

Наиме, Србија је фаворит против Кубе, Кеније и Аргентине и очекују се још три победе српских одбојкашица, које би на тај начин имале скор од десет победа и једног пораза. По пропозицијама ФИВБ, пласман екипа се одређује прво на основу броја победа. Тек уколико је број победа идентичан, пласман се одређује на основу броја бодова.

На табели, исти однос победа и пораза (7/1) као Србија имају и Сједињене Државе, Русија и Кина. За пласман на једно од прва два места Србија неопходно је да два од три ривала буду једном поражени у наредна три меча.

Најједноставније решење, односно пласман Србији на Олимпијске игре, донела би победа Русије над САД. У том случају, Американке би имале два пораза, а са по једним изгубљеним мечом, осим Србије, остале би Русија и Кина, које се међусобно састају у суботу.

Још једном, поред Србије, по седам победа (први критеријум за пласман на табели) и један пораз имају САД, Русија и Кина, а управо оне играју међусобне мечеве у наредним колима.

У деветом колу, у петак, у Нагоји ће играти Русија – САД, у десетомколу, у суботу, на распореду су мечеви: Русија – Кина и Јапан – САД, а у последњем, у недељу, Јапан – Кина.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мицио

04.09.2015 06:20

Ја знам шта им треба:)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

04.09.2015 07:48

ТИ СИ МАГАРАЦ!!!!