УСО: Дарја Касаткина је баш срећна добитница-губитница!

Руска тенисерка Дарја Касаткина на најбољи начин користи шансу која јој се под срећним околностима указала на УС опену.

Тенис 03.09.2015 | 17:15
УСО: Дарја Касаткина је баш срећна добитница-губитница!

Касаткина, тренутно 133. играчица на WТА листи, напунила је 18 година почетком маја и никада до сада није играла на неком од четири највећа турнира.

Она је учествовала на јуниорским Грен слемовима, али није успевала да се пласира у главни жреб у сениорској конкуренцији. Тако је било и ове године, или је бар требало да буде...

Девојка из Тољатија испала је у петак у последњем колу квалификација од Елизавете Куличкове са 6:2, 6:4 и већ је паковала кофере да напусти Њујорк. Међутим, много познатија Марија Шарапова се повредила, а Касаткина упала уместо ње као 'лаки лузер'.

У првом колу састала се са имењакињом Гавриловом, коју је победила са 6:2, 4:6, 7:5 после скоро два и по сата игре и тако се радовала већ после првог Грен слем меча. Следећи дуел трајао је сат времена краће и у њему је са два пута по 6:4 елиминисала младу Хрватицу Ању Коњух.

Највећи успех у каријери моћи ће да надогради, а за то је потребно да савлада Кристину Младеновић која је избацила нашу Бојану Јовановски.

Међутим, и да не успе, дефинитивно ће бити један од хероја овогодишњег УС опена, а као награду ће осим великог чека добити и напредак од округло 30 позиција што ће је довести на праг најбољих 100.

Коментари / 0

Оставите коментар