USO: Darja Kasatkina je baš srećna dobitnica-gubitnica!

Ruska teniserka Darja Kasatkina na najbolji način koristi šansu koja joj se pod srećnim okolnostima ukazala na US openu.

Tenis 03.09.2015 | 17:15
USO: Darja Kasatkina je baš srećna dobitnica-gubitnica!

Kasatkina, trenutno 133. igračica na WTA listi, napunila je 18 godina početkom maja i nikada do sada nije igrala na nekom od četiri najveća turnira.

Ona je učestvovala na juniorskim Gren slemovima, ali nije uspevala da se plasira u glavni žreb u seniorskoj konkurenciji. Tako je bilo i ove godine, ili je bar trebalo da bude...

Devojka iz Toljatija ispala je u petak u poslednjem kolu kvalifikacija od Elizavete Kuličkove sa 6:2, 6:4 i već je pakovala kofere da napusti Njujork. Međutim, mnogo poznatija Marija Šarapova se povredila, a Kasatkina upala umesto nje kao 'laki luzer'.

U prvom kolu sastala se sa imenjakinjom Gavrilovom, koju je pobedila sa 6:2, 4:6, 7:5 posle skoro dva i po sata igre i tako se radovala već posle prvog Gren slem meča. Sledeći duel trajao je sat vremena kraće i u njemu je sa dva puta po 6:4 eliminisala mladu Hrvaticu Anju Konjuh.

Najveći uspeh u karijeri moći će da nadogradi, a za to je potrebno da savlada Kristinu Mladenović koja je izbacila našu Bojanu Jovanovski.

Međutim, i da ne uspe, definitivno će biti jedan od heroja ovogodišnjeg US opena, a kao nagradu će osim velikog čeka dobiti i napredak od okruglo 30 pozicija što će je dovesti na prag najboljih 100.

Komentari / 0

Ostavite komentar