УСО (Ж) - преглед: Ага лако, Киз први пут у 3. колу...

Пољска тенисерка Агњешка Радвањска и Медисон Киз из Америке пласирале су се у треће коло овогодишњег УС опена. 

Тенис 03.09.2015 | 16:15
УСО (Ж) - преглед: Ага лако, Киз први пут у 3. колу...

Радвањска је у два сета елиминисала сународницу Магду Линет (6:3, 6:2), док је Киз прегазила Терезу Смиткову са 6:1, 6:2.

Млада Американка је тако први пут стигла до треће рунде у Њујорку и наставила са сјајним резултатима на Грен слемовима у 2015. години.

Два “џела” српских тенисерки имала су половичан учинак – Доминика Цибулкова победила Џесику Пегулу после велике борбе, док је Осеан Додан поражена од Маријане Дуке-Марињо, такође у три сета.

Јекатарина Макарова била је убедљива, а Венус Вилијамс се мучила са Ирином Фалкони, али је успела да је савлада резултатом 6:3, 6:7 (2-7), 6:2.

У трећу рунду пласирале су се још Медисон Бренгл, Дарја Касаткина која је наставила тинејџерски сан, Анет Контавеит, Роберта Винчи и Јелина Свитолина.

Белинда Бенчић потврдила је да стасава у једну од најбољих играчица на WТА Туру овога пута победивши у готово изгубљеном мечу.

Бенчичева је у другом колу УС опена спасла три везане меч лопте против Мисаки Дои и на крају славила резултатом 5:7, 7:6 (7-3) 6:3.

Швајцаркиња се боље снашла у серији брејкова средином првог сета, али је испустила предност када је сервирала за 1-0, дозволивши противници да потпуно преокрене резултат.

На 5:2 и два брејка вишка у другом сету сви су видели најаву преокрета, када је уследио страховит пад у игри Белинде. Дои осваја четири узастопна гема и долази до 6:5. Дванаести гем одредио је даљи то меча – Мисаки је имала 0:40 и три везане меч лопте, али их је Бенчичева све неутралисала и онда лако добила тај брејк.

Од тог тренутка није се постављало питање победнице која је успела да заврши дуел за нешто мање од три сата велике борбе.

Она ће се у следећој рунди борити са домаћом легендом Венус Вилијамс која је избацила Ирину Фалкони у три сета.

Канадска тенисерка Јуџини Бушар полако подиже форму после очајне сезоне – пласирала се у треће коло УС опена.

Бушар је у другој рунди одиграла још један тежак меч, али је успела да савлада Полону Херцог резултатом 6:3, 6:7 (2-7), 6:3.

Канађанка није блистала, направила је чак 46 неизнуђених грешака, али се вратила после изгубљеног сета и тако по први пут још од Индијан Велса у марту везала две победе!

Она је после фантастичне прошле сезоне у којој је играла два полуфинала и једно финале Грен слема драстично пала и ове године има скор од 9 победа и 17 пораза.

Бушар је од 13 турнира колико је играла у 2015. на чак осам испадала у првом колу што је узроковало пад на 25. позицију на WТА листи.

„Највише сам поносна на начин на који сам контролисала нерве на крају трећег сета. Ове године сам имала неколико мечева у којима ми је било тешко да завршим. Покушавала сам да блокирам ту информацију, да не размишљам о коначном исходу, већ само да играм тенис. Трудила сам се да играм добар тенис. Било је тешко на крају, али сам поносна како сам се изборила“, рекла је Јуџини.

Њена противница у трећем мечу биће Доминика Цибулкова која је у три сета елиминисала Џесику Пегулу.

УС опен, друго коло турнира у женској конкуренцији:
Медисон Бренгл – Ана Татишвили 6:3, 6:2
Дарја Касаткина – Ана Коњух 6:4, 6:4
Анастасија Пављученкова – Анет Контавеит 5:7, 4:6
Медисон Киз – Тереза Смиткова 6:1, 6:2
Дениса Аљертова – Роберта Винчи 6:2, 3:6, 6:1
Магда Линет – Агњешка Радвањска 3:6, 2:6
Бетани Матек-Сендс – Коко Вандевејг 6:2, 6:1
Бојана Јовановски – Кристина Младеновић 5:7, 1:6
Џесика Пегула – Доминика Цибулкова 7:5, 5:7, 3:6
Серена Вилијамс – Кики Бертенс 7:6 (7-5), 6:3
Јуџини Бушар – Полона Херцог 6:3, 6:7 (2-7), 6:3
Маријана Дуке-Марињо – Осеан Додан 6:1, 5:7, 6:2
Јелина Свитолина – Каја Канепи 6:3, 6:4
Белинда Бенчич – Мисаки Дои 5:7, 7:6 (7-3) 6:3
Ирина Фалкони – Венус Вилијамс 3:6, 7:6 (7-2), 2:6
Лорен Дејвис – Јекатарина Макарова 1:6, 2:6

Коментари / 0

Оставите коментар