USO (Ž) - pregled: Aga lako, Kiz prvi put u 3. kolu...

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska i Medison Kiz iz Amerike plasirale su se u treće kolo ovogodišnjeg US opena. 

Tenis 03.09.2015 | 16:15
USO (Ž) - pregled: Aga lako, Kiz prvi put u 3. kolu...

Radvanjska je u dva seta eliminisala sunarodnicu Magdu Linet (6:3, 6:2), dok je Kiz pregazila Terezu Smitkovu sa 6:1, 6:2.

Mlada Amerikanka je tako prvi put stigla do treće runde u Njujorku i nastavila sa sjajnim rezultatima na Gren slemovima u 2015. godini.

Dva “džela” srpskih teniserki imala su polovičan učinak – Dominika Cibulkova pobedila Džesiku Pegulu posle velike borbe, dok je Osean Dodan poražena od Marijane Duke-Marinjo, takođe u tri seta.

Jekatarina Makarova bila je ubedljiva, a Venus Vilijams se mučila sa Irinom Falkoni, ali je uspela da je savlada rezultatom 6:3, 6:7 (2-7), 6:2.

U treću rundu plasirale su se još Medison Brengl, Darja Kasatkina koja je nastavila tinejdžerski san, Anet Kontaveit, Roberta Vinči i Jelina Svitolina.

Belinda Benčić potvrdila je da stasava u jednu od najboljih igračica na WTA Turu ovoga puta pobedivši u gotovo izgubljenom meču.

Benčičeva je u drugom kolu US opena spasla tri vezane meč lopte protiv Misaki Doi i na kraju slavila rezultatom 5:7, 7:6 (7-3) 6:3.

Švajcarkinja se bolje snašla u seriji brejkova sredinom prvog seta, ali je ispustila prednost kada je servirala za 1-0, dozvolivši protivnici da potpuno preokrene rezultat.

Na 5:2 i dva brejka viška u drugom setu svi su videli najavu preokreta, kada je usledio strahovit pad u igri Belinde. Doi osvaja četiri uzastopna gema i dolazi do 6:5. Dvanaesti gem odredio je dalji to meča – Misaki je imala 0:40 i tri vezane meč lopte, ali ih je Benčičeva sve neutralisala i onda lako dobila taj brejk.

Od tog trenutka nije se postavljalo pitanje pobednice koja je uspela da završi duel za nešto manje od tri sata velike borbe.

Ona će se u sledećoj rundi boriti sa domaćom legendom Venus Vilijams koja je izbacila Irinu Falkoni u tri seta.

Kanadska teniserka Judžini Bušar polako podiže formu posle očajne sezone – plasirala se u treće kolo US opena.

Bušar je u drugoj rundi odigrala još jedan težak meč, ali je uspela da savlada Polonu Hercog rezultatom 6:3, 6:7 (2-7), 6:3.

Kanađanka nije blistala, napravila je čak 46 neiznuđenih grešaka, ali se vratila posle izgubljenog seta i tako po prvi put još od Indijan Velsa u martu vezala dve pobede!

Ona je posle fantastične prošle sezone u kojoj je igrala dva polufinala i jedno finale Gren slema drastično pala i ove godine ima skor od 9 pobeda i 17 poraza.

Bušar je od 13 turnira koliko je igrala u 2015. na čak osam ispadala u prvom kolu što je uzrokovalo pad na 25. poziciju na WTA listi.

„Najviše sam ponosna na način na koji sam kontrolisala nerve na kraju trećeg seta. Ove godine sam imala nekoliko mečeva u kojima mi je bilo teško da završim. Pokušavala sam da blokiram tu informaciju, da ne razmišljam o konačnom ishodu, već samo da igram tenis. Trudila sam se da igram dobar tenis. Bilo je teško na kraju, ali sam ponosna kako sam se izborila“, rekla je Judžini.

Njena protivnica u trećem meču biće Dominika Cibulkova koja je u tri seta eliminisala Džesiku Pegulu.

US open, drugo kolo turnira u ženskoj konkurenciji:
Medison Brengl – Ana Tatišvili 6:3, 6:2
Darja Kasatkina – Ana Konjuh 6:4, 6:4
Anastasija Pavljučenkova – Anet Kontaveit 5:7, 4:6
Medison Kiz – Tereza Smitkova 6:1, 6:2
Denisa Aljertova – Roberta Vinči 6:2, 3:6, 6:1
Magda Linet – Agnješka Radvanjska 3:6, 2:6
Betani Matek-Sends – Koko Vandevejg 6:2, 6:1
Bojana Jovanovski – Kristina Mladenović 5:7, 1:6
Džesika Pegula – Dominika Cibulkova 7:5, 5:7, 3:6
Serena Vilijams – Kiki Bertens 7:6 (7-5), 6:3
Judžini Bušar – Polona Hercog 6:3, 6:7 (2-7), 6:3
Marijana Duke-Marinjo – Osean Dodan 6:1, 5:7, 6:2
Jelina Svitolina – Kaja Kanepi 6:3, 6:4
Belinda Benčič – Misaki Doi 5:7, 7:6 (7-3) 6:3
Irina Falkoni – Venus Vilijams 3:6, 7:6 (7-2), 2:6
Loren Dejvis – Jekatarina Makarova 1:6, 2:6

Komentari / 0

Ostavite komentar