Пожар у Горажду пријети становништву

На темељу указане потребе и захтјева Оперативно – комуникациони центар - 112 (ОКС-112) Министарства безбједности БиХ упућеног у послијеподневним сатима 02. септембра 2015. године, складно прописаним процедурама, одобрено је ангажовање снага и средстава ОС БиХ за пружање помоћи у гашењу пожара на подручју општине Горажде.

Босна и Херцеговина 03.09.2015 | 11:40
Пожар у Горажду пријети становништву

Због немогућности локалне заједнице да се властитим снагама и средствима одупре ватреној стихији, која све озбиљније пријети локалном становништву и материјалним добрима, затражена је асистенција ОС БиХ.

На угроженом подручју и рејону пожара опшине Горажде, МЗ Берићи од раних јутарњих сати 03. септембра 2015. године је ангажовано 38 припадника ОС БиХ с одговарајућом опремом за заштиту и гашење пожара који успјешно пружају помоћ органима ЦЗ и локалном становништву.

Као подршка снагама ангажованим у операцији гашења пожара, у пријеподневним сатима биће ангажован и један хеликоптер из састава бригаде ЗС и ПЗО ОС БиХ.

Операција гашења пожара се успјешно извршава на терену, а припадници ОС БиХ, који су обучени и опремљени за овакве и сличне ситуације, раме уз раме са локалним снагама ЦЗ и становништвом, сигурно извршавају добијене задаће.

ОС БиХ се налазе у сталној приправности да по захтјеву цивилних органа власти и становништва свим расположивим снагама и средствима, у оквиру расположивих оперативних капацитета и способности, буду ангажоване на пружању помоћи у реаговању на природне и друге непогоде и катастрофе.

Извор: ТВ Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неко

03.09.2015 10:04

Хајде Миле дизи те своје канадере и покази им да си прави Баја

ОДГОВОРИТЕ