Брчко: Најзад уручени трактори из Кине

Брчански пољопривредници коначно су добили механизацију коју је још пре скоро годину дана донирала кинеска влада. Донација првобитно била намењена повратницима, али је одлучено да се додели поплављенима.

Република Српска 03.09.2015 | 12:20
Брчко: Најзад уручени трактори из Кине

После скоро годину дана откад је у Брчко допремљена пољопривредна механизација као донација кинеске владе, машине су најзад стигле и до пољопривредника.

Донација, иначе, садржи девет трактора, све прикључне уређаје за тракторе, три мотокултиватора, затим лактофризе, моторне тестере и посуде за млеко, објаснио је Ферхат Ћејвановић, шеф Пододељења за пољопривреду у брчанској влади, додајући да је тржишна вредност машина неколико стотина хиљада марака.

Машине су првобитно биле намењене повратницима за одрживи повратак, али је одлуком Савета министара БиХ таква одлука промењена и кинеска донација предвиђена је као помоћ особама које су биле угрожене прошлогодишњим поплавама.

Радован Остојић, пољопривредник из Вучиловца, добио је трактор са свим припадајућим прикључцима. Није крио радост што се нашао међу одабраним корисницима помоћи.

После поплаве у којој сам скоро све изгубио, ово ми пуно значи. Ово су трактори средње категорије који добро дођу сваком домаћинству и који могу да обављају више послова с мање снаге - рекао је Остојић.

Сличног расположења био је и Нусрет Имамовић из Маоче, који се није надао да ће се наћи на списку особа за доделу помоћи. Он је кући такође одвезао трактор са прикључцима.

Пошто поседујем 40 дунума земље засађене воћем, трактор ће ми добро доћи - рекао је Имамовић, захваљујући се владама Републике Кине и Дистрикта Брчко.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Чуј

03.09.2015 10:42

Из Кине, чудо нису из Америке код њих су много квалитетнији и мање троше горива, а исто су из Кине.

ОДГОВОРИТЕ