Brčko: Najzad uručeni traktori iz Kine

Brčanski poljoprivrednici konačno su dobili mehanizaciju koju je još pre skoro godinu dana donirala kineska vlada. Donacija prvobitno bila namenjena povratnicima, ali je odlučeno da se dodeli poplavljenima.

Republika Srpska 03.09.2015 | 12:20
Brčko: Najzad uručeni traktori iz Kine

Posle skoro godinu dana otkad je u Brčko dopremljena poljoprivredna mehanizacija kao donacija kineske vlade, mašine su najzad stigle i do poljoprivrednika.

Donacija, inače, sadrži devet traktora, sve priključne uređaje za traktore, tri motokultivatora, zatim laktofrize, motorne testere i posude za mleko, objasnio je Ferhat Ćejvanović, šef Pododeljenja za poljoprivredu u brčanskoj vladi, dodajući da je tržišna vrednost mašina nekoliko stotina hiljada maraka.

Mašine su prvobitno bile namenjene povratnicima za održivi povratak, ali je odlukom Saveta ministara BiH takva odluka promenjena i kineska donacija predviđena je kao pomoć osobama koje su bile ugrožene prošlogodišnjim poplavama.

Radovan Ostojić, poljoprivrednik iz Vučilovca, dobio je traktor sa svim pripadajućim priključcima. Nije krio radost što se našao među odabranim korisnicima pomoći.

Posle poplave u kojoj sam skoro sve izgubio, ovo mi puno znači. Ovo su traktori srednje kategorije koji dobro dođu svakom domaćinstvu i koji mogu da obavljaju više poslova s manje snage - rekao je Ostojić.

Sličnog raspoloženja bio je i Nusret Imamović iz Maoče, koji se nije nadao da će se naći na spisku osoba za dodelu pomoći. On je kući takođe odvezao traktor sa priključcima.

Pošto posedujem 40 dunuma zemlje zasađene voćem, traktor će mi dobro doći - rekao je Imamović, zahvaljujući se vladama Republike Kine i Distrikta Brčko.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Čuj

03.09.2015 10:42

Iz Kine, čudo nisu iz Amerike kod njih su mnogo kvalitetniji i manje troše goriva, a isto su iz Kine.

ODGOVORITE